iOS iPhone

iOS 10.1 betası iPhone 7 Plus için Portre moduna sahip

Apple, iPhone 7 Plus’ı tanıttığında daha sonra çıkacak bir güncellemeyle kamera uygulamasına gelecek “Portre” modunun iPhone 7 Plus kullanıcılarının alan derinliği efekti ile arka plan flu portreler çekebilmesini sağlayacağı duyurmuştu. Geliştiricilere sunulan ilk iOS 10.1 betasında Portre modunun bu güncellemeyle geleceği görülüyor.

plus_camera_depth_large

iPhone 7 Plus’ın Portre modunda kullanacağı alan derinliği efektini Apple şöyle açıklıyor:

Alan derinliği, yüzleri netleştirip arka planda flu bir efekt yaratmanızı sağlar. Siz iPhone 7 Plus ile çekim yaparken, çift kamera sistemi her iki kamerayı da kullanır ve gelişmiş yapay zeka teknolojisi sayesinde subjenizi netleştirip arka planı flulaştırır. Böylece daha önce ancak DSLR kameralarla elde edilebilen “bokeh” efektini elde edebilirsiniz. Kısacası, bundan sonra subjenizin arkasında ne olursa olsun hiç zorlanmadan mükemmel bir portreye imza atabilirsiniz.

plus_camera_mechanics

Apple’ın da belirttiği gibi bu efekt için iPhone 7 Plus’ın iki kamerası da kullanılıyor. Telefoto kamera fotoğrafı çekerken geniş açılı kamera alan derinliği hesaplamasıyla fotoğrafı katmanlara ayırıyor ve bunun sonunda hangi katmanların ne kadar flulaştırılması gerektiğine karar veriliyor.

Kamera uygulamasında canlı olarak görülen bu efektle çekilen fotoğrafların efektsiz halleri de kaydediliyor. Alan derinliği efektinin az ışıklı ortamlarda düzgün çalışamadığı söylenirken Portre modunun genel olarak beta sürümündeki bir özelliğe göre oldukça başarılı çalıştığı da belirtiliyor.