iPad Uygulamalar

Swift Playgrounds uygulamasına ilişkin basın açıklaması yayınlandı

 

Apple, iOS 10 ile birlikte App Store’da yerini alan Swift Playgrounds uygulamasına ilişkin basın açıklamasını yayınladı.

Swift Playgrounds, Şimdi App Store’da

iPad’e Özel Bu Yeni Uygulamayla Kodlamayı Öğrenmek Herkes İçin Çok Kolay ve Eğlenceli Hale Geliyor

CUPERTINO — 13 Eylül 2016 — Apple’ın kodlamayı öğrenmeyi herkes için kolay ve eğlenceli hale getiren yeni ve inovatif iPad uygulaması Swift Playgrounds şimdi App Store’da sizinle. Swift Playgrounds ile kodlamaya dair gerçek kavramlar, profesyonel geliştiricilerin dünya standartlarında uygulamalar geliştirirken kullandıkları kolay öğrenilen programlama dili Swift’i öğrencilerin ve kodlamaya yeni başlayanların da keşfetmesine yardımcı olacak etkileşimli bir arayüzle sunuluyor.

Swift Playgrounds uygulaması, programlama deneyimi olmayan öğrencilerin bile temel kodlama kavramlarını keşfetmeye başlamasını sağlayacak kadar basit, yetkin programcıların Swift’i kullanarak yaratıcılıklarını denemelerini ve ifade etmelerini sağlayacak kadar da güçlü bir uygulama.

Apple’ın Yazılım Mühendisliği Kıdemli Başkan Yardımcısı Craig Federighi, “Herkesin kodlamayı öğrenme fırsatı olmalı. Kod yazmakla ilgili temel kavramları gerçek kodlarla keşfetmenin eğlenceli ve kolay bir yolunu arayan geleceğin programcılarına Swift Playgrounds’u sunmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi ve şunları ekledi: “Dünya çapında 100’den fazla okul şimdiden Swift Playgrounds’u birinci dönem müfredatlarına eklemiş bulunuyor ve bizler, öğrencilerin bu uygulamayla neler yapabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Swift Playgrounds’taki Apple tarafından geliştirilmiş programlama derslerinde, öğrenciler, ekrandaki üç karakteri etkileyici bir grafik evreninde yönlendirerek bir dizi görev ve bulmacayı çözmeye yönlendiriliyor ve bu sırada koşullu kodlar ve değişkenler kullanarak komut yazma, işlev oluşturma, döngüler çalıştırma gibi kodlama kavramlarını öğreniyorlar. Apple, kullanıcıların yeni beceriler geliştirmeye devam edebilmesi için düzenli olarak yeni görevler de sunmayı planlıyor.

Kullanıcılar, Swift Playgrounds’taki yerleşik şablonları düzenleyip geliştirerek grafikler ve dokunmatik etkileşim içeren programlar hazırlayabilirler. Ardından, yaptıkları programları Mail veya Mesajlar uygulamasıyla arkadaşlarıyla paylaşabilir hatta Web’de yayınlayabilirler. Üstelik Swift Playgrounds gerçek Swift kodlarıyla çalıştığından, projeler doğrudan Xcode’a aktarılabiliyor ve sonunda gerçek iOS ve Mac uygulamalarına dönüştürülebiliyor.

Bulunabilirlik

Swift Playgrounds bugün App Store’dan ücretsiz indirilebilir. Swift Playgrounds, tüm iPad Air ve iPad Pro modelleriyle ve iOS 10 yüklü iPad mini 2 veya sonraki modellerle uyumludur. Videolar, görseller, demo’lar ve daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: www.apple.com/swift/playgrounds.