iPhone

2017’de iPhone’un fiyatı 1000 doların üzerinde olabilir

Fast Company’nin raporuna göre Apple bu sene iPhone 7s, iPhone 7s Plus ve iPhone 8 olmak üzere 3 farklı model tanıtacak. iPhone’un 10. yıldönümüne özel olarak çıkması beklenen iPhone 8’in adının iPhone X de olabileceği söyleniyor. Bazı dedikoduların aksine yeni iPhone’ların yine sonbahar aylarında tanıtılıp satışa sunulacağı belirtiliyor.

iPhone 7s ve iPhone 7s Plus’ın 4.7 inç ve 5.5 inç ekran boyutlarını ve iPhone 7 tasarımını koruyarak alıştığımız türde bir ara yıl güncellemesi olacağı söylenirken iPhone 8’in yeni tasarımın yanında en yeni ve üstün özelliklere sahip iPhone modeli olacağı iddia ediliyor, bu nedenle fiyatının da 1000 doların üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

iPhone’un 10. yıldönümü için özel geliştirilen iPhone 8’in 5.8 inç boyutunda ve diğer iPhone modellerinin aksine LCD değil OLED ekrana sahip olacağı söylenirken iPhone 7 Plus’ta bulunan çift lensli kamera sisteminin de bu modelde yer alacağı tahmin ediliyor.

iPhone 8 modelinin en dikkat çekici yeniliğinin ana ekran tuşunun ve parmak izi sensörünün ekranla bütünleşik olması ve bu sayede telefonun ön kısmının tamamen ekranla kaplanması olduğu belirtiliyor. Paslanmaz çelik çerçeveye sahip olacağı söylenen bu modelin kilit ve ses tuşlarının dokunmatik olabileceği de iddialar arasında.

İlk başta 1000 doların üzerinde bir fiyat etiketi çok fazla gibi görünse de diğer modellere göre önemli artılara sahip olması durumunda kabul edilebilir bir fiyat olacaktır. Şu anda en ucuz iPhone 7 modeli olan 32 GB iPhone 7 649 dolara, en pahalı iPhone 7 modeli olan 256 GB iPhone 7 Plus ise 969 dolara satılıyor. Bu modellerin fiyatları ülkemizde 3799 TL ve 5449 TL. Söylendiği gibi 1000 doların üzerindeki bir iPhone 8’in ülkemizdeki fiyatı kurda önemli bir değişme olmazsa 6000 TL dolaylarında olacaktır.