iPhone

iPhone 8’de iris taraması bulunacağı iddiası tekrar gündeme geldi

Konu yeni iPhone’lar olduğunda dedikodular hiç bitmiyor. Geçen yıl iPhone 7 çıkmadan ortaya atılan iPhone 8 dedikodularından biri olan iris taraması yeniden gündeme geldi. Bu dedikodular geçtiğimiz günlerde ortaya atılan iPhone 7s, iPhone7s Plus ve iPhone 8 olmak üzere bu yıl üç farklı model tanıtılacağı iddialarını da desteklemekte.

DigiTimes’ın haberine göre KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, iPhone7s ve iPhone 7s Plus’ın yanında tanıtılacak iPhone 8’in OLED ekrana sahip olacağını düşünüyor. Apple’ın OLED panelleri Samsung’dan sipariş ettiği söyleniyor. OLED ekranla birlikte iPhone 8’de yer alacağı söylenen diğer yenilikler kablosuz şarj ve iris tarama teknolojisi.

İris taraması özelliği Samsung’un 2016 yılının Ağustos ayı başında tanıttığı, ve toplatma kararı aldığı, Galaxy Note 7 modelinde de bulunuyordu. İris taramasının Touch ID ile karşılaştırıldığında sık kullanılacak bir yeniliktense ekstra bir güvenlik adımı olabileceği tahmin ediliyor.

Apple’ın bu yıl tanıtılacak iPhone için parçaları geçtiğimiz senelere göre daha erken sipariş ettiği ve üretime de daha erken başlayacağı iddia ediliyor. Bu iddia doğruysa bunun iPhone stoklarının talebi karşılayabilmesi adına yapılan bir hamle olabileceği düşünülüyor.