iPhone

Bu yıl 5 inç ekran boyutuna sahip iPhone tanıtılabilir

Macotakara’nın haberine göre Apple bu yıl 5 inç ekran boyutuna sahip bir iPhone tanıtacak. Bu modelin iPhone’un 10. yıldönümüne özel olarak tanıtılması beklenen iPhone 8’in yanında tanıtılacak iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerine benzer özelliklere sahip olması bekleniyor. Ayrıca iPhone 7 Plus ile karşımıza çıkan çift lensli kamera sisteminin 5 inç iPhone’da da bulunacağı iddia ediliyor.

iPhone 8 ile ilgili de iddialara sahip olan haberde paslanmaz çelik çerçeveye sahip olacağı söylenen bu modelin iPhone 4 ve iPhone 4s modellerinde olduğu gibi ön ve arkasının tamamen cam olacağı belirtiliyor. Bu yıl tanıtılacak iPhone modellerinden yalnızca tamamen cam yüzeye sahip olan bu modelin kablosuz şarj özelliğine sahip olacağı söylenmekte.

iPhone 8’de kullanılacak kablosuz şarj teknolojisinin beklenilenin aksine uzun mesafe değil indüksiyon olacağı söyleniyor. Bu teknoloji şu anda bazı iPhone kılıflarında ve bazı akıllı telefonlarda kullanılmakta. Kablolu şarja göre çok daha yavaş olması ve bir şarj standının üzerine konulmayı gerektirmesi kullanıcıların bu yöntemi sık tercih etmemesine yol açıyor.

Apple’ın iPhone 8 ile  kablosuz şarj standı vermeyeceği, bu ürünü ayrıca satacağı söylenmekte. Ayrıca bu yıl tanıtılacak iPhone’ların kutusundan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin aksine Lightning – 3,5 mm kulaklık jakı adaptörü çıkmayacağı da söyleniyor. Ayrıca iddiaya göre 2016’da tantılan ve yalnızca USB-C girişine sahip MacBook Pro’lara rağmen 2017’de iPhone kutularından Lightning – USB-A kablosu çıkmaya devam edecek.