Apple

San Jose’de WWDC 2017 hazırlıkları başladı

Apple’ın çok uzun bir süre sonra San Francisco’daki Moscone Center dışında düzenleyeceği ilk WWDC olacak olması WWDC 2017’ye ayrı bir önem yüklüyor. Apple, bu önemli etkinliğin başlamasına dört gün kala çevre düzenlemelerine başladı.

WWDC gibi organizasyonların daha sık düzenlendiği San Francisco’nun aksine etkinlik San Jose için de önemli bir olay, bu nedenle sadece WWDC 2017’nin düzenleneceği McEnery Kongre Merkezi değil şehrin birçok yerinde WWDC dekorasyonları görmek mümkün. Apple, şehir değişikliğinin WWDC’nin katılımcı sayısını etkilemeyeceğini ve bu sene de etkinlikte beş bin civarı geliştiricinin ve katılımcılara yardımcı olmak için yüzlerce Apple mühendisinin bulunacağını belirtiyor.

WWDC bu yıl 5 Haziran Pazartesi günü Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak. Etkinlikte iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4, tvOS 11 sürümlerinin yanında yeni Mac ve iPad modellerinin de tanıtılması bekleniyor. Touch Bar ve Touch ID’ye sahip yeni bir Magic Keyboard ve Siri Speaker da tanıtılma ihtimali olan cihazlardan.