iOS Uygulamalar

App Store aramalarında 64-bit desteği olmayan uygulamalar artık gözükmüyor

Apple, iOS 11’i tanıtacağı WWDC 2017 öncesinde 64-bit desteği bulunmayan uygulamaları App Store’daki arama sonuçlarından çıkardı. Direkt bağlantısına sahip olduğunuz uygulamalara bu bağlantılara tıklayarak erişmek hala mümkün. Apple’ın iOS 11 ile 32-bit desteğini sonlandırması bekleniyor.

Eylül 2013’te tanıtılan iPhone 5s ile birlikte mobilde de 64-bit mimariye geçiş başlamıştı. Bu tarihten sonra tanıttığı iOS cihazlarında 64-bit mimariye sahip A7, A8, A8X, A9, A9X ve A10 Fusion çiplerini kullanan Apple, iOS 10.1 ile 64-bit desteği bulunmayan uygulamaları açarken bu uygulamaların cihazı yavaşlattığına dair bir uyarı göstermeye başladı. Apple’ın iOS 10.3 ile birlikte bu uygulamaların iOS’in gelecekteki sürümleri ile çalışmayacağı uyarısını göstermeye başlaması iOS 11 ile birlikte 32-bit desteğinin sonlandırılacağını düşündürdü.

iOS 11’in 32-bit desteğini sonlandırması cihazınızdaki bazı uygulamaları kullanamayacağınız anlamına gelebilir. Sahip olduğunuz uygulamaların hangilerinin iOS 11’de çalışmak için güncellemeye ihtiyaç duyduğunu Ayarlar > Genel > Hakkında > Uygulamalar adımlarını izleyerek görebilirsiniz.

Apple, Şubat 2015’ten itibaren yeni uygulamalara 64-bit desteğine sahip olma zorunluluğu getirmişti, Haziran 2015’ten itibaren bu zorunluluk mevcut uygulamaların güncellemelerine de geldi. Yani iki yıldır App Store’daki bütün yeni uygulamalar ve güncellemeler 64-bit desteğine sahip.

Güncelleme: Uygulamalar tekrar arama sonuçlarında çıkmaya başladı. Bu geçici değişikliğin iOS 11 öncesi bir test olarak gerçekleştirildiği söyleniyor.