iOS iPad Mac macOS watchOS

WWDC 2017’den öne çıkanlar

Oldukça yoğun bir etkinliği geride bıraktık. Apple’ın bahsedemediği birçok şey olmasına rağmen sunum 2 saat 19 dakika sürdü. WWDC 2017’de bahsedilen ve ilerleyen günlerde ayrıntılı inceleyeceğimiz oldukça fazla sayıdaki yenilik arasından öne çıkanları şunlar;

iOS 11

Bu sonbaharda yayınlanacak olan iOS 11 güncellemesi Siri, iMessage, Apple Pay ve daha birçok konuda önemli yenilikler içeriyor. Daha da önemlisi uygulama geliştiricilerin kullanabilecekleri yeni araçlar sunuyor. Artırılmış gerçeklik üzerine yoğunlaşan Apple, geliştiricilerin hayal gücüne güveniyor. iOS 11’de iPad kullanıcıları için de çok önemli yenilikler bulunuyor.

watchOS 4

iOS 11 ile birlikte yayınlanması beklenen watchOS 4’te yeni kadranlar, yeni aktivite özellikleri ve birçok sistem uygulamasında yenilenmiş tasarım bulunuyor.

macOS High Sierra

macOS High Sierra adını alan macOS 10.13 güncellemesi kullanıcılara yönelik yenilikleri de bulunmasına karşılık daha çok geliştiriciler için yeni teknolojilerin önünü açmayı amaçlıyor. Örneğin Metal 2 sayesinde VR teknolojisini Mac’lerde de görebileceğiz.

Mac

Apple uzun süredir yapmadığı bir şekilde iMac, MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro modellerini aynı anda yeniledi. Ayrıca bu yılın sonunda satışa sunulacağını açıkladığı profesyonellere yönelik iMac Pro’yu tanıttı.

iPad Pro

Apple hem 12.9 inç iPad Pro’yu yeniledi hem de 10.5 inç ekran boyutuna sahip yeni iPad Pro modelini tanıttı. Bu etkinliğin ardından 9.7 inç iPad Pro satıştan kaldırıldı.

HomePod

Apple’ın dedikodularda Siri Speaker diye anılan akıllı hoparlörü HomePod adıyla tanıtıldı. Apple HomePod ile ses kalitesi yüksek ve aynı zamanda Siri’yi kullanarak akıllı bir yardımcı olabilecek bir hoparlör üretmeye çalışmış. HomePod bu yılın sonlarına doğru önce ABD’de satışa sunulacak.