iOS iPhone

iOS 13.2 ile iPhone 11 modelleri Deep Fusion özelliğine kavuşacak

Apple 10 Eylül’de düzenlediği etkinlikte iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerini tanıtırken henüz hazır olmayan ancak bu sonbaharda gelecek bir güncellemeyle kullanıcılara sunulacak bir özellikten bahsetti. Apple’ın Deep Fusion adını verdiği bu özellik daha net ve daha ayrıntılı fotoğraflar çekebilmeyi vadediyor.

Apple, Deep Fusion özelliğinin sıradaki iOS 13 beta sürümüyle birlikte yakında kullanıma sunulacağını açıkladı. Dolayısıyla iOS 13.2 beta sürümlerinin yayınlanmasıyla birlikte bu özelliğin detaylı incelemelerine de ulaşabileceğiz. Deep Fusion özelliği A13 Bionic çipteki yeni nesil Neural Engine’i kullandığı için şu anda yalnızca iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde kullanılabilecek.

Deep Fusion özelliği çalıştığı zaman iPhone deklanşöre basmadan önce 8 adet fotoğraf çekmiş oluyor. Deklanşöre basıldıktan sonra bir adet uzun pozlama fotoğraf çekiyor ve ardından toplamda 24 milyon pikseli işleyerek bir saniyeden kısa sürede mümkün olan en iyi fotoğrafı oluşturmaya çalışıyor.