Mac

16 inç MacBook Pro’ya ait görsel bulundu

MacGeneration macOS 10.15.1 betasında bir süredir beklenen 16 inç MacBook Pro’ya ait olduğu düşünülen görseller buldu. Bu görsellere göre yeni MacBook Pro modeli genel hatlarıyla 15 inç MacBook Pro’ya benziyor. Mevcut MacBook Pro modellerinde olduğu gibi yeni modelin de yalnızca gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri olacak gibi duruyor.

Bulunan görsel ile 15 inç MacBook Pro görseli karşılaştırıldığında yeni modelin ekranının daha ince bir çerçeveye sahip olduğu görülüyor. Bu sayede daha büyük ekrana sahip olmasına rağmen boyut olarak aralarında çok fazla fark yok gibi duruyor.

Yeni MacBook Pro modelinin en dikkat çeken farkıysa Touch Bar’ın solunda ayrı bir Esc tuşunun yer alması oluyor. Touch Bar MacBook Pro modellerinin ilk tanıtıldığı andan itibaren kullanıcıların şikayet ettiği bu durum yeni modelle düzeltilmiş gibi duruyor. Ayrıca güç düğmesi olarak kullanılan Touch ID’nin de Touch Bar ile arasında boşluk olduğu görülüyor.

16 inç MacBook Pro’nun Ekim sonu gibi düzenlenmesi beklenen etkinlikte tanıtılıp bu yıl sonuna kadar satışa sunulması bekleniyordu ancak Apple’ın henüz böyle bir etkinliği duyurmamış olması nedeniyle bu modelin 2020’ye ertelenmiş olma ihtimali de konuşuluyor.