iOS iPadOS

iOS 13.3 betası ile iOS 13.2’nin bellek yönetimi sorunları çözülüyor mu?

Geçen hafta yayınlanan iOS 13.2 ve iPadOS 13.2 güncellemelerinin ardından bazı kullanıcılar uygulamalar arası geçişlerde bellek yönetiminin daha agresif çalışmaya başladığı şikayetinde bulundular.

YouTube’da video izlerken gelen mesaja cevap verdikten sonra dönülen YouTube uygulamasının sıfırdan açılması, Mesajlar ile Safari arasında geçiş yaparken iki uygulamanın da her defasında sıfırdan açılması, Safari’de video izlerken kısa süreliğine başka uygulamaya geçip dönüldüğünde videonun sıfırdan başlaması şikayetlerden bazıları. Overcast adlı podcast uygulamasının geliştiricisi olan Marco Arment de kullanıcıların iOS 13.2 ile birlikte arka plandaki uygulamaların daha çabuk sonlandırıldığı şikayetinde bulunduğunu belirtti.

Bu şikayetlerde bulunan kullanıcıların kullandıkları cihazların iPhone 11 Pro, iPad Pro ve iPhone X gibi modeller olması sorunun iOS 13.2’den kaynaklanıyor olma ihtimalini güçlendiriyor.

Bugün yayınlanan iOS 13.3 betasıyla birlikte akıllara gelen ilk soru iOS 13.2’nin bu sorununun düzeltilip düzeltilmediği oldu.

iPhone 11 Pro Max modeliyle yapılan testte 32 tane uygulamanın açılmasına rağmen uygulamaların sıfırdan başlamadığı belirtilse de daha sonra uygulamların açılmasının üzerinden birkaç dakika geçtikten sonra bazı uygulamaların yeniden başladığı görülmüş.

Ardından 2015 yılının Haziran ayında tanıtılan ve 2 GB RAM’e ve A8X çipine sahip olan iPadOS 13.3 betası yüklü iPad Air 2 ile yapılan testte 8 uygulamanın açıldığı ve 5 dakika beklemenin ardından uygulamaların hepsinde kaldığı yerden devam edildiği söyleniyor. Bunun üzerine 3 dakika kilitli bırakılan iPad tekrar açıldığında bu uygulamalar arasından yalnızca Safari’nin yeniden başladığı gözlenmiş.

Sonuç olarak iOS 13.2’deki bellek yönetimi sorunu iOS 13.3’te bulunmayacak gibi görünüyor. Beta süreci yeni başlayan iOS 13.3 güncellemesinin en az bir ay sonra yayınlanacağı düşünülürse Apple iOS 13.2.1 gibi bir güncellemeyle bu sorunu daha önce de çözebilir.

İlk iOS 13.3 betasında bulunan tüm değişiklikler için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.