AirPods

AirPods satışları iPod’un rekorunu geçmek üzere

Asymco’ya göre AirPods satışları iPod’un en popüler olduğu zamanda elde ettiği satış rekorunu geçmek üzere, ayrıca Apple’ın giyilebilir teknolojilerinin gelirinde geçen yıla göre %51 artış bekleniyor.

iPhone’un tanıtmasıyla birlikte popülerliğini kaybetmeye başlayan ve günümüzde adı pek de anılmayan iPod bir zamanlar Apple’ın göz bebeğiydi. iPod’un satış rekoru 2007 yılının dördüncü çeyreğinde 4 milyar dolar ile kırıldı. iPod’un o zamanlardaki popülerliği her yeni Apple ürününün iPod’un zirve dönemiyle karşılaştırılmasına sebep oldu. iPhone ve iPad bu rakamları kolayca geride bırakırken Apple Watch da geçtiğimiz yılın son çeyreğinde tahmini 4,2 milyar dolar gelir elde ederek iPod’un rekorunu geride bıraktı.

Yeni tanıtılan AirPods Pro modelinin de yardımıyla hala yüksek talep gören AirPods modellerinin toplam gelirinin bu çeyrekte 4 milyar doları geçerek iPod’un rekorunu geride bırakacağı tahmin ediliyor. İlk olarak 30 Ekim’de satışa çıkan AirPods Pro’nun gönderim süresi satışta olduğu çoğu ülkede hala 4 hafta olarak görünüyor.

Apple Watch, AirPods, Apple TV, HomePod, Beats ve iPod gibi ürünlerin dahil edildiği Apple’ın Giyilebilir ve Ev kategorisinin bu çeyrekte 11 milyar dolara yakın gelir elde edeceği öngörülüyor.