iOS iPadOS macOS tvOS Uygulamalar

Apple Arcade’e yıllık abonelik seçeneği eklendi

Bu sonbaharda kullanıcılarla buluşan Apple Arcade’e aylık aboneliğe ek olarak yıllık abonelik seçeneğinin de eklendiği iFun.de tarafından farkedildi.

Yıllık abonelik seçeneği, ilk olarak 19 Eylül’de yayınlanan iOS 13 güncellemesiyle bütün kullanıcılara açılan Apple Arcade’e hemen üye olan kullanıcıların üçüncü aylarının dolmasına kısa bir süre kalmışken eklenmiş oldu. Mevcut Apple Arcade aboneleri App Store’dan veya Ayarlar’dan Abonelikler menüsüne giderek aylık aboneliklerini yıllık aboneliğe çevirebilirler.

Türkiye’de aylık ücreti 34,99 TL olan Apple Arcade’in yıllık abonelik ücreti de 349,99 TL olarak belirlenmiş. Böylece yıllık abonelik alındığında aylık ücret 29,16 TL’ye gelmiş oluyor.

Diğer ülkelerde de yıllık ücret aynı şekilde yaklaşık 10 aylık abonelik ücretine denk gelecek şekilde ayarlanmış. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Birleşik Krallık ve Euro bölgesindeki aylık ve yıllık abonelik ücretleri de şu şekilde:

Aylık Yıllık
ABD $4,99 $49,99
Kanada CAD$5,99 CAD$59,99
Birleşik Krallık £4,99 £49,99
Avrupa €4,99 €49,99

Bu tablodaki fiyatlarla karşılaştırıldığında ülkemizdeki Apple Arcade abonelik ücreti Birleşik Krallık haricindeki bütün ülkelerden daha yüksek. Tablodaki en ucuz ülke ise aylık 26,66 TL’ye, yıllık 267 TL’ye denk gelen abonelik ücretine sahip Kanada.

Apple Arcade şu anda 100’den fazla oyuna sahip. Arcade’de yer alan oyunların hiç birinde uygulama içi satın alma ya da reklam bulunmuyor. Apple düzenli olarak Apple Arcade’e yeni oyunlar eklemeyi sürdüreceğini belirtiyor.