AirPods Apple Apple Watch iPad

Son 10 yılın en iyi 10 teknolojik aletleri listesinde üç Apple ürünü yer alıyor

TIME dergisi 2019’un sonuna yaklaştığımız şu günlerde 2010’lu yılların en iyi 10 teknolojik aletini sıraladığı bir liste hazırladı. Bu listede iPad, Apple Watch ve AirPods olmak üzere üç Apple ürünü kendine yer buldu.

Listede yer alan ilk Apple aygıtı olan iPad’in 2010 yılında tanıtılmasıyla birlikte tablet bilgisayar algısını tamamen değiştirdiği belirtiliyor. iPad’in bununla kalmayıp rakiplerini ikisi bir arada dizüstü bilgisayar gibi trendlere zorlamasıyla son 10 yıldaki taşınabilir teknolojik aletlerin gidişatını belirlediği de söyleniyor. iPadOS, iPad Pro ve Apple Pencil gibi yeniliklerle birlikte iPad’in bir kez daha tabletlere bakışı değiştireceği söyleniyor.

Listedeki başka bir Apple ürünü olan Apple Watch’ın 2015 yılında tanıtılarak akıllı saatler için bir standart haline geldiği söyleniyor. Apple Watch’ın sadece bir teknolojik alet olmakla kalmayıp ana akım bir aksesuara dönüştüğü ve sağlıkla ilgili özellikleri sayesinde kendine kalıcı bir yer bulduğu belirtiliyor.

Hiç de şaşırtıcı olmayan bir biçimde listedeki diğer ürün olan AirPods’un 2016’da tanıtıldıktan kısa süre sonra hem estetik açıdan hem de kültürel etkisi açısından bir ikona dönüştüğü belirtiliyor. AirPods’un geri dönüştürülebilirliği konusundaki çekincelere de değinen TIME, bu yıl tanıtılan AirPods Pro modeliyle de birlikte AirPods’un tamamen kablosuz kulaklıklar arasındaki lider konumunu korumasını bekliyor.

TIME’ın listesinde yer alan diğer ürünler de çıkış yıllarıyla birlikte şunlar:

  • Tesla Model S (2012)
  • Raspberry Pi (2012)
  • Google Chromecast (2013)
  • DJI Phantom (2013)
  • Amazon Echo (2014)
  • Nintendo Switch (2017)
  • Xbox Adaptive Controller (2018)