Apple Store

Apple Mayıs ayında birçok mağazasını yeniden açabilmeyi umuyor

Bloomberg’in haberine göre Apple’ın perakendeden sorumlu yöneticisi Deirdre O’Brien korona virüsü nedeniyle şu anda kapalı durumda olan birçok Apple Store’u Mayıs ayı içerisinde yeniden açmayı hedeflediklerini çalışanlarla paylaşmış. Hangi mağazaları ne zaman açmayı planladıklarına dair bir bilgi vermeyen O’Brien’in ABD’de en azından bazı bölgelerdeki mağazaların Mayıs başında tekrar açılabileceğini söylediği belirtiliyor.

MacRumors ise O’Brien’ın Mart ayında da Nisan ayının ilk yarısını hedef göstererek birkaç mağazanın açılacağını söylediğini hatırlatıyor ve 18 Nisan’da Güney Kore’de yer alan bir mağaza dışında bu hedefin gerçekleşmediğini belirtiyor. Kendi kaynaklarına göre Apple’ın en azından ABD’deki mağazalar için hedefinin Haziran ortası olduğunu iddia ediyorlar.

Güney Kore’de yeniden açılan Apple Store’un girişinde çeşitli uyarılar bulunuyor ve aynı anda mağazaya girebilecek kişi sayısının kısıtlanması, girişte ateş ölçümü gerçekleştirilmesi, maske zorunluluğu ve mağazanın içerisinde el dezenfektanı bulunması gibi önlemler alınıyor. Ülkemizde dahil geri kalan Apple Store’ların yeniden açılması sonrasında da bir süre daha böyle önlemler alındığını görebiliriz.