Apple Apple Store

Apple Store’lar önümüzdeki haftalarda açılmaya başlıyor

Apple’ın CEO’su Tim Cook’un Bloomberg ile gerçekleştirdiği röportajında Apple’ın Avusturya ve Avustralya’da bulunan mağazalarını önümüzdeki haftalarda yeniden açmaya başlayacağı belirtilmiş. Apple’ın Avusturya’da yalnızca Viyana’da bulunan tek mağazası varken Avustralya’da 20’den fazla Apple Store bulunuyor.

Şehirlerin ve ülkelerin hepsini ayrı ayrı değerlendirdiklerini, Apple Store’ların hiçbir yerde ilk açılan mağazalar olmayacağını ve gerektiği kadar bekleyeceklerini belirten Tim Cook, Apple’ın perakendeden sorumlu yöneticisi Deirdre O’Brien’ın söylediklerini destekler şekilde ABD’de de Mayıs ayının ilk yarısında yalnızca birkaç Apple Store’un tekrar açılacağını söylemiş.

Tim Cook Apple’ın Cupertino’daki ana yerleşkesi ile ilgili de Haziran başından önce açılmayacağını, açıldığında da ateş ölçümü, sosyal mesafe, maskeler ve test yapma gibi önlemler almayı planladıklarını belirtmiş.

Apple COVID-19 salgını yüzünden Mart ayında Çin dışındaki 458 Apple Store’u geçici olarak kapatmıştı. Kapatılan bu mağazalardan ilk açılanı çeşitli önlemlerle Güney Kore’deki tek Apple Store oldu.