iPhone

iPhone SE, iPhone 8 ve iPhone 11 Pro kamera karşılaştırması

MacRumors yeni iPhone SE’nin kameralarını tasarımını kullandığı iPhone 8 ve Apple’ın en iyi kamera sistemine sahip telefonu iPhone 11 Pro ile karşılaştırıyor. Bu karşılaştırmayla iPhone 8’den iPhone SE’ye geçecek olanları kamera konusunda ne gibi iyileştirmeler beklediğini görmenin yanında iPhone SE’nin iPhone 11 Pro’ya göre ne eksikleri olduğunu görmek de amaçlanıyor. Eşit bir karşılaştırma olması adına iPhone 11 Pro’nun yalnızca 12 MP’lik Geniş kamerası kullanılmış.

iPhone 8, iPhone SE ve iPhone 11 Pro modellerinin hepsi yeterli ışıkta birbirine yakın performans gösteriyor. Aşırı dikkatli incelenmediği sürece kameralar arasındaki farkı anlamak pek mümkün değil. Detaylı incelendiğindeyse iPhone 11 Pro’nun en net çekim yapan model olduğu ve iPhone 8 ve iPhone SE modellerinin daha sıcak renklerinin aksine daha doğal göründüğü belirtiliyor. Işığın önden geldiği durumlardaysa iPhone 8’in ışıklı alanları aşırı pozladığı, iPhone SE ve iPhone 11 Pro’nun ise Akıllı HDR sayesinde daha başarılı olduğu görülüyor.

Düşük ışıklı ortamlardaysa iPhone 11 Pro gece modunun da etkisiyle iPhone SE ve iPhone 8’e göre çok daha üstün durumda. Böyle durumlarda iPhone 8’in odaklanma sıkıntısı da yaşadığı belirtilirken iPhone SE kabul edilebilir bir fotoğraf ortaya çıkarmış.

iPhone SE ve iPhone 11 Pro’nun iPhone 8’de bulunmayan portre modları karşılaştırıldığında da iPhone SE’nin tek kamerasına rağmen iPhone 11 Pro’ya yakın bir performans gösterdiği belirtiliyor. Video kaydı konusunda da iPhone 8’in diğer modellerin gerisinde kaldığı çok net görülüyor.

Söylenenlere göre iPhone SE ve iPhone 8 aynı kamera sensörünü kullanıyor. Buna rağmen aradaki farkın bu kadar belirgin olmasının sebebinin A13 çipi sayesinde gerçekleştirilen yazılımsal işlemler olduğu tahmin ediliyor. Ancak A13 çipine rağmen iPhone SE’nin kamerasının iPhone 11 Pro seviyesinde olduğunu söylemek mümkün değil.

MacRumors’un iPhone 8, iPhone SE ve iPhone 11 Pro kamera karşılaştırmasının tamamını aşağıda izleyebilirsiniz: