Uygulamalar

Microsoft Office uygulamalarına çoklu pencere özelliği eklendi, fare desteği yolda

Bugün yayınlanan güncellemeleriyle birlikte iPad için Microsoft Office uygulamaları birden fazla alanda uygulama görüntüleme özelliğini desteklemeye başladı.

iPadOS 13 ile birlikte gelen bu özellik Mac’ten alışkın olduğumuz bir uygulamanın birden fazla pencereye sahip olabilmesi özelliğini iPad’e taşımıştı. Apple birden fazla alanda uygulama görüntüleme özelliğini şöyle açıklıyor:

Şimdi belirli bir uygulamayı Split View görünümünün iki tarafında birden açabiliyor, böylece yan yana iki farklı belge üzerinde mükemmel bir şekilde çalışabiliyorsunuz. Hatta dilerseniz tek bir uygulamayı iPad’inizde açık olan çok sayıda farklı projede kullanabiliyorsunuz. Böylece Safari’yi bir alanda Pages ile, diğer alanda Mail ile birlikte açabiliyorsunuz.

Yayınlanan güncellemelerle Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarının da pencerelerini birden fazla alanda veya aynı uygulamada açtığımız belgeleri yan yana kullanmak mümkün oluyor. Uygulamanın tüm pencerelerini görmek için uygulama simgesine basılı tutup Tüm Pencereleri Göster’e tıklayabilirsiniz. Daha kolay olan bir diğer seçenekse uygulama açıkken Dock’taki simgesine dokunarak tüm pencereleri görüntülemek.

Ayrıca Microsoft Office uygulamaları için iPadOS 13.4 güncellemesiyle eklenen fare ve izleme dörtgeni desteği üzerinde de çalışıldığı belirtiliyor.