AirPods

Apple ikinci nesil AirPods yazılımını güncelledi

Apple, geçen hafta yayınladığı AirPods Pro yazılım güncellemesinin ardından ikinci nesil AirPods modelinin de firmware sürümünü 2D15’e güncelledi.

Bu güncelleme sayesinde servisten değişim yoluyla 2D3 firmware sürümüne sahip AirPod gelen kullanıcıların da sorunları çözülecektir.

Apple AirPods modellerinin firmware sürümü güncellemelerinin ne içerdiği konusunda bir açıklama yapmıyor. AirPods Pro modeli için aktif gürültü engelleme özelliği üzerinde değişiklikler görebildiğimiz güncellemeler ikinci nesil AirPods modeli içinse büyük ihtimalle performans iyileştirmeleri ve hata düzeltmeleri içermektedir.

AirPods modellerinin yazılımını elle güncellemek mümkün olmuyor. Firmware sürümleri AirPods modelleri bir iPhone veya iPad’e bağlıyken otomatik olarak güncelleniyor. AirPods modelinizin hangi firmware sürümüne sahip olduğunu görmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. AirPods’unuzu iPhone veya iPad’inize bağlayın.
  2. Ayarlar uygulamasını açın.
  3. Genel’e dokunun.
  4. Hakkında’ya dokunun.
  5. Alt kısımlarda yer alan AirPods’unuza verdiğiniz ada dokunun.

Bu adımların izlemenizin ardından açılan ekranda AirPods’unuz hakkında Üretici, Model Numarası, Seri Numarası, Firmware Sürümü ve Donanım Sürümü bilgilerini bulabilirsiniz. Burada Firmware Sürümü olarak 2D15 görünüyorsa ikinci nesil AirPods’unuz en güncel sürüme sahip demektir.

Apple, Aralık ayında ikinci nesil AirPods ve AirPods Pro modellerinin 2A364 ve 2B588 sürümlerini 2C53 sürümüne güncellemişti. Bu güncellemenin ardından bazı AirPods Pro kullanıcıları aktif gürültü engelleme özelliğiyle ilgili sorun yaşayınca 2C54 sürümü geri çekilmişti.