Apple

Apple çalışanları yakında ofislere dönebilir

Bloomberg’in haberine göre Apple’ın kurumsal çalışanları önümüzdeki birkaç ay içerisinde ofislere dönmeye başlayacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle Facebook ve Google gibi çoğu şirket evden çalışma süresini 2020 sonuna kadar uzatıyor, hatta Twitter çalışanlarına süresiz olarak evden çalışma hakkı verdi.

Apple’ın bu örneklerin aksine çalışanlarını mümkün olan en yakın zamanda ofislere döndürmek istediği söyleniyor. Evden çalışması zor olan projelerdeki çalışanlar ilk aşamayı oluşturacak. Mayıs sonu ve Haziran başı gibi ofislere döneceklerin tam zamanlı olarak mı yoksa sadece belirli günlerde mi ofiste çalışacağı hala değerlendiriliyor. İkinci aşamaysa Temmuz ayında başlayacak ve yerel durum ve önlemler göz önünde bulundurularak dönebilecek olan bütün çalışanların ofiste çalışması sağlanacak.

Bu hafta içerisinde çalışanlara hangi aşamaya dahil olduklarının bildirileceği belirtiliyor. Ofislere ilk dönecek çalışanların başında donanım odaklıların olduğu ifade ediliyor. Sanal gerçeklik gözlüğü ve artırılmış gerçeklik gözlüğü gibi donanımların koranavirüs yüzünde oldukça aksadığı ve donanım konusunda uzaktan çalışmanın pek mümkün olmadığı söyleniyor.

Dünya genelinde yeniden açılan Apple Store’larda olduğu gibi kurumsal çalışanların da ateş ölçümü, maske zorunluluğu ve sosyal mesafe gibi önlemlerle ofislere dönmesi bekleniyor.

Apple’ın CEO’su Tim Cook daha önce yaptığı açıklamada Apple’ın Cupertino’daki ana yerleşkesi olan Apple Park’ın Haziran başından önce açılmayacağını ve açıldıktan sonra da çeşitli önlemler alınacağını belirtmişti.