Apple iPad

iPad modelleri ve Apple AR Gözlüğü hakkında yeni bilgiler var

Apple ile ilgili güvenilir bir sicili olan Ming-Chi Kuo beklenen Apple ürünleriyle ilgili çeşitli bilgiler paylaştı. Kuo tanıtılacak iPad modellerinin uygun fiyatlı olacağını söylüyor.

Apple Gözlüğü

Uzun zamandır konuşulan Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü yine başka bahara kalmış gibi görünüyor. Ming-Chi Kuo’ya göre Apple gözlüklerini en erken 2022 yılında görebileceğiz.

10.8 inç iPad Air

Ming-Chi Kuo’ya göre Apple bu yılın ikinci yarısında 10.8 inç ekran boyutuna sahip bir iPad modeli tanıtacak. Bu modelin 10.2 inç ekrana sahip yedinci nesil iPad’in mi yoksa 10.5 inç ekranlı üçüncü nesil iPad Air modelinin mi yerini alacağı bilinmiyor. Ancak iPad modelinin en önemli özelliği fiyatı olduğu için bahsedilen bu yeni modelin iPad Air olması daha mantıklı duruyor.

10.2 inç iPad ve 10.5 inç iPad Air 2017’de tanıtılan 10.5 inç iPad Pro modeliyle aynı kasayı kullanıyor, daha uygun fiyatla sunulabilmelerinin sebeplerinde biri de bu. Kuo’ya göre uygun fiyatlı olacak 10.8 inç iPad modelinin de bu yüzden yeni bir kasa kullanması mantıklı gelmiyor.

Uygun fiyatı koruyarak 10.8 inç ekran boyutuna ulaşılabilmesi için çeşitli ihtimaller konuşuluyor. Bu modelin Face ID yerine Touch ID kullanmaya devam edeceği ancak ana ekran düğmesi yerine ekrana yerleşik Touch ID’ye sahip olacağı ve böylece çerçevelerin küçülerek daha büyük bir ekran elde edilebileceği ağır basan olasılıklardan biri. Böylece 2017’den beri kullanılan iPad kasası da değişmeyerek maliyetin düşük tutulmasını sağlayabilir. Diğer bir ihtimal de 11 inç iPad Pro kasasının kullanılması, ancak bu durumda ekran boyutunun 10.8’e düşürülmesinin mantıklı bir sebebi olmaz gibi duruyor.

9 inç iPad mini

Kuo bir de iPad mini modeliyle ilgili bilgi veriyor. Buna göre Apple 2021’in ilk yarısında 8.5 inç ile 9 inç arasında ekran boyutuna sahip bir iPad mini modeli tanıtacak. Mevcut iPad mini modellerinin ekran boyutu 7.9 inç. Beklenen 10.8 inç iPad modelinde düşünüldüğü gibi bu iPad mini modeli de aynı kasayı kullanıp ekran içi Touch ID sayesinde çerçeveleri küçülterek daha büyük ekran boyutuna sahip olabilir.

A12 çipli 8. nesil iPad

Ming-Chi Kuo’nun verdiği bilgiler dışında başarılı bir sicile sahip anonim bir Twitter hesabı da bu yıl tanıtılabilecek sekizinci nesil iPad ile ilgili bir tahminini paylaştı.

Şu anda 10.2 inç iPad A10, 10.5 inç iPad Air ve beşinci nesil iPad mini A12 çipini kullanıyor. Eğer tahmin doğruysa en ucuz iPad modelinin A12 çipine geçip iPad Air ve iPad mini modellerinin de en azından A13 çipi ile yenilenmesi beklenebilir.

Fiyatlar

Yeni tanıtılması beklenen modellerin mevcut iPad, iPad Air ve iPad mini fiyatları ile devam etmesi bekleniyor. Bu iPad modellerinin ABD ve Türkiye’deki başlangıç fiyatları şöyle:

ABD Fiyatı Türkiye Fiyatı
10.2 inç iPad $329 ₺2499
7.9 inç iPad mini $399 ₺3199
10.5 inç iPad Air $499 ₺3999