macOS

iMessage Catalyst uygulaması olacak

9to5Mac’in haberine göre WWDC20’de tanıtılacak olan macOS 10.16 sürümünde macOS’teki iMessage, Mac Catalyst uygulamasına dönüştürülecek.

Catalyst, Apple’ın iOS ve iPadOS uygulamalarının kolayca Mac uygulamalarına dönüştürülebilmesini sağlıyor. Apple ilk olarak macOS Catalina 10.15 sürümüyle sunulan bu özelliği şöyle açıklıyor:

Mac Catalyst sayesinde geliştiriciler, zaten bildiğiniz ve sevdiğiniz iPad uygulamalarından kolayca Mac uygulamaları oluşturabiliyorlar. Bu uygulamalar diğer Mac uygulamalarınızla uyum içinde çalışıyor. Böylece sürükleyip bırakarak birinden diğerine içerik taşıyabiliyorsunuz. Uygulamalar, Mac’inizin daha büyük ekranı ve güçlü mimarisinden en iyi şekilde yararlanıyor. Ve iOS sürümleri temel alınarak geliştirildikleri için tüm aygıtlarınızda kusursuz bir deneyim sunuyorlar.

Son yıllarda iMessage’a uygulamalar, çıkartmalar ve efektler gibi çeşitli özellikler eklendi, ancak yeni özelliklerin neredeyse hiçbiri iMessage’ın Mac sürümünde yer almadı. Apple’ın Mac için Mesajlar uygulamasını Catalyst uygulamasına dönüştürmesiyle iPhone, iPad ve Mac arasında da iMessage özellikleri bakımından uyum elde edilecektir.