iPhone

iPhone 12 ekranlarının çoğunluğu Samsung tarafından üretilecek

DigiTimes’ın haberine göre iPhone 12 modellerinde kullanılacak OLED ekranların üretiminin büyük çoğunluğu Samsung Display tarafından gerçekleştirilecek. iPhone 12 için OLED ekran üretecek diğer firmalar ise LG Display ve BOE Technology olarak belirtiliyor.

iPhone 12 ile ilgili söylentilerde ve sızıntılarda 6.1 inç iPhone 12 Pro ve 6.7 inç iPhone 12 Pro Max modellerinin OLED ekranlarının Samsung tarafından üretileceği fikir birliği olunan bir nokta. 5.4 inç iPhone 12 ve 6.1 inç iPhone 12 Max modelleri söz konusu olduğundaysa iş değişiyor.

Bazı kaynaklar 5.4 inç iPhone 12 modelinin de OLED ekranının Samsung tarafından üretileceğini iddia ederken başta Jon Prosser olmak üzere kimi kaynaklar da 5.4 inç ve 6.1 inç Pro olmayan iPhone 12 modellerinin OLED ekran üretiminin BOE Technology tarafından gerçekleştirileceği konusunda ısrarcı.

iPhone XR ve iPhone 11’in satış rakamları Pro modellere göre çok daha yüksek. Sadece bu yılın birinci çeyreğinde iPhone 11 tek başına iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerini ikiye katladı. Dolayısıyla Samsung’un sadece iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinin ekranını üreterek çoğunluğu elde etme şansı yok.

Eğer DigiTimes’ın raporu doğruysa ya giriş seviyesindeki iPhone 12 modellerinin OLED ekran üreticisi de Samsung olacak ya da bu iPhone’ların OLED ekrana sahip olacağı iddiası yanlış. Apple konusunda başarılı geçmişe sahip olan birçok analistin bütün iPhone 12 modellerinde OLED bulunacağı iddiasının arkasında olduğu düşünülürse Jon Prosser’ın üretici konusunda yanılıyor olması daha yüksek bir olasılık.