iPhone

Yeni iPhone SE ülkemizde satışa sunuldu

Apple’ın 15 Nisan 2020 tarihinde tanıttığı ve 24 Nisan’da 40’tan fazla ülkede satışına başladığı ikinci nesil iPhone SE sonunda Türkiye’de de satışa sunuldu.

Apple Online Store’da gönderim süresi 1 iş günü olarak görünen yeni iPhone SE’nin ülkemizdeki fiyatları şöyle:

64 GB ₺5299
128 GB ₺5749
256 GB ₺6599

İkinci nesil iPhone SE modeli iPhone 8 kasasını kullanıyor ve klasik iPhone tasarımını A13 Bionic çipiyle birleştiriyor.

iPhone SE beyaz, siyah ve kırmızı (PRODUCT)RED olmak üzere üç renk seçeneğine sahip. (PRODUCT)RED iPhone SE satışlarından elde edilen gelirin bir kısmı COVID-19 ile mücadele için The Global Fund’a aktarılıyor.

Apple’ın satışına devam ettiği tek Touch ID’li model olan yeni iPhone SE bu özelliğiyle Face ID’den memnun olmayan kullanıcılara hitap edecek gibi görünüyor.

Yeni iPhone SE’de iPhone 8’deki 3D Touch özelliği yerini iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerinde gördüğümüz Haptic Touch’a bırakıyor.

iPhone SE’nin sahip olduğu A13 Bionic çipi onu özellikle de kamera konusunda iPhone 11 serisine yaklaştırıyor. Tabii ki kullanılan lenslerin farklı olması nedeniyle iPhone SE’nin kamera performansı iPhone 11 serisi seviyesinde değil.

iPhone SE’de iPhone 11 serisinin aksine 4 GB yerine 3 GB RAM bulunuyor. Bu RAM miktarı iPhone XR modeliyle aynı. iPhone SE’nin A13 çipi sayesinde iPhone XR’den daha uzun süre iOS güncellemelerini desteklemesi mümkün.

Apple, iPhone SE’nin pil ömrünün yaklaşık olarak iPhone 8 ile aynı olduğunu söylüyor. Yeni iPhone SE’de kutudan çıkan 5 W adaptör yerine 18 W adaptör kullanılarak hızlı şarj etme özelliği bulunuyor. Ayrıca kablosuz şarj özelliği de mevcut.

eSIM destekleyen iPhone SE’nin bu özelliği henüz ülkemizde kullanılamıyor. Wi-Fi 6 ve Gigabit LTE desteklemesi de bu modeli eski iPhone’lara göre öne çıkarıyor.

Diğer ülkelerde fiyatıyla öne çıkan iPhone SE’nin ülkemizdeki 5299 TL’lik başlangıç fiyatı biraz can sıkıyor, ancak yine de bu ikinci nesil iPhone SE’nin satıştaki en ucuz iPhone olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

İkinci nesil iPhone SE ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz. Ayrıca iPhone SE’nin diğer iPhone modelleriyle olan karşılaştırmalarını da inceleyebilirsiniz: