iPad

Yeni iPad Air USB-C’ye geçebilir

Macotakara’ya göre 4. nesil iPad Air modeli Lightning yerine USB-C kullanabilir.

Gelecek iPad modelleri hakkında Ming-Chi Kuo tarafından yapılan tahminleri hatırlatan Macotakara’nın tedarik sürecindeki kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre dördüncü nesil iPad Air modeli USB-C girişini kullanacak ve iPad Pro modelleri dışında USB-C’yi kullanan ilk iPad olacak. Altıncı nesil iPad mini modelininse Lightning kullanmayı sürdüreceği söyleniyor.

Ming-Chi Kuo’nun tanıtılacağını düşündüğü 10.8 inç iPad modelinin bu yılın sonunda, 8.5 inç ile 9 inç arasında bir ekrana sahip olacak iPad mini modelinin ise 2021 başında duyurulması bekleniyor.

10.8 inç iPad modelinin dördüncü nesil iPad Air olması bekleniyor, ancak Macotakara 3. nesil iPad Air’ın 10.5 inç iPad Pro temel alınarak üretilmesi gibi dördüncü nesil iPad Air için de 11 inç iPad Pro’nun temel alınacağını söylüyor. 11 inç ekranın 10.8’e düşmesi için mantıklı bir sebep akla gelmiyor. Bu durumda ya Ming-Chi Kuo ekran boyutu konusunda yanılıyor ya da 10.8 inç iPad başka bir model olarak karşımıza çıkacak.

Dördüncü nesil iPad Air’ın 11 inç iPad Pro kasasını kullanması durumunda iPad Pro’lar dışındaki Face ID’li ilk iPad modeli olma ihtimali de bulunuyor. Aynı kasayı kullansa bile en azından kamera konusunda dördüncü nesil iPad Air’ın daha düşük özelliklere sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca iPad Air’ın Face ID yerine ekran içi Touch ID kullanacağı yönünde iddialar da var.