iOS iPadOS

iOS 13.6 ile yeni otomatik güncelleme ayarları geliyor

Bir Twitter kullanıcısının bugün yayınlanan iPadOS 13.6 betasında keşfettiğine göre iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 sürümleriyle otomatik güncellemeler için daha fazla seçenek sunulacak.

Mevcut sürümlerde Ayarlar -> Genel -> Yazılım Güncelleme -> Otomatik Güncellemeler menüsüne girdiğimizde karşımıza tek bir seçenek çıkıyor. Otomatik Güncellemeleri açmak veya kapatmak arasında seçim yapabildiğimiz bu sayfada otomatik güncellemeleri açmayı seçersek iPhone veya iPad geceleri yeni güncellemeyi otomatik olarak indiriyor ve yüklüyor.

iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 sürümlerinde ise indirme ve yükleme seçeneklerinin ayrıldığını görüyoruz. Bu sürümlerden itibaren örneğin yalnızca yeni güncellemelerin uygun olduğunda indirilmesini seçip istediğiniz bir zaman yükleyebileceksiniz. Böylece güncellemeyi otomatik indirme ve güncellemeyi otomatik yükleme seçeneklerinin ikisine birden onay vermek zorunda kalmayacaksınız.

iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 güncellemelerinin ardından güncellemeyi otomatik indirmenin açık olarak geldiği belirtiliyor. Eğer yeni işletim sistemi güncellemelerinin otomatik indirilmesini istemiyorsanız iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 güncellemelerini yaptıktan sonra bu menüye girerek bu seçeneği kapatabilirsiniz.

Bugün ikinci betaları yayınlanan iOS 13.6 ve iPadOS 13.6 sürümlerinin WWDC 2020’nin başlayacağı 22 Haziran civarında yayınlanması olası.