iOS iPhone

iOS 14’te arama kaydetme bulunmayacak

Son günlerde ortaya çıkan bir ekran görüntüsüyle iOS 14 ile arama kaydetme özelliğinin geleceği iddia ediliyordu. 9to5Mac kaynaklarına göre bu özellik kullanıcılara sunulmayacak.

Söz konusu ekran görüntüsünde çeşitli yasal uyarılarla birlikte telefon ve FaceTime aramalarını kayıt altına alma seçeneği yer alıyordu. Bu ekran görüntüsünün doğruluğu tartışılırken 9to5Mac kendi kaynaklarından aldığı bilgilerle konuya açıklık getirdi.

9to5Mac’in elinde bulunan iOS 14 sürümünde de bu özelliğin yer aldığı söyleniyor, ancak Apple mühendislerinden aldıkları bilgiye göre çeşitli başka özellikler gibi arama kaydetme özelliği de yalnızca Apple tarafından kullanılan sürümlerde sorun belirleme ve çözme amacıyla bulunan bir özellik. Bu özelliğin son kullanıcılara sunulmayacağı belirtiliyor.

Ekran görüntüsünde yer alan “Arama kaydetme a.ıkken başka bir kişinin bu aygıtı kullanmasına izin vermeyeceğinizi kabul etmiş sayılırsınız.” ifadesi de bunun yalnızca Apple mühendisleri tarafından kullanılan bir özellik olduğuna delil olarak gösteriliyor.

Apple’ın yasal açıdan ülkeden ülkeye büyük farklılıklar gösteren böyle bir özelliği sunması zaten pek de olası değil. Böyle bir özellik uçtan uca şifrelemeli olan FaceTime aramalarının güvenliğini de zedeleyecektir.

Bütün bu söylentilerin ne kadar doğru olduğunu 22 Haziran’da başlayacak WWDC 2020 ile göreceğiz. WWDC’de iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 ve macOS 10.16 sürümleri tanıtılacak.