Uygulamalar

Apple Arcade’de bu hafta: Little Orpheus

Apple Arcade’e bu hafta eklenen oyun macera kategorisine giren “Little Orpheus” oldu.

Geçtiğimiz haftalarda eklenen SüngerBob Köfte Avı gibi “side-scrolling” olarak adlandırılan yandan bakış açısına sahip oyunda aya ilk insanın gönderilmeye çalışıldığı yıllarda hedefini dünyanın merkezine çevirmiş olan kozmonot İvan İvanoviç konu alınıyor. Oyunda Türkçe altyazı ve menü seçenekleri yer alırken seslendirmeyse İngilizce.

Oyunda kozmonot İvanoviç’i kontrol ederek kayıp medeniyetler, su altı krallıkları ve tarih öncesi mekanlar gibi farklı diyarları keşfediyoruz. Oyunun Apple Arcade açıklamasında esin kaynağı olarak şu bilgilere yer veriliyor:

Little Orpheus; Flash Gordon, Sinbad, The Land that Time Forgot gibi klasik filmlerden esinlenilmiş, yandan perspektife sahip renkli bir macera oyunudur. Sekiz bitlik, kısa kısa bölümlerden oluşan Little Orpheus basit oyunlardan hoşlananlara hitap edecek kadar rahat ve tecrübeli macera oyuncularının ilgisini çekecek kadar da zengin bir oyun.

DualShock ve Xbox Wireless Controller gibi kumandalarla da oynayabileceğiniz Little Orpheus’un fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz:

Apple Arcade üyeleri tarafından ücretsiz oynanabilecek Little Orpheus iPhone, iPod touch, iPad, Mac ve Apple TV için App Store’dan indirilebiliyor. Ülkemizde Apple Arcade üyeliği aylık 34,99 TL veya yıllık 349,99 TL ücret karşılığı alınabiliyor.