iOS iPadOS Uygulamalar

Çeşitli Apple Harita özellikleri Türkiye dahil yeni ülkelerde kullanıma sunuldu

Apple sitesinde yer alan özelliklerin kullanılabilirliği sayfasını güncelledi ve harita uygulamasında yer alan çeşitli özelliklerin yeni ülkelerde kullanıma sunulduğu ortaya çıktı.

Apple’ın sayfasının güncellenmesi genelde özelliklerin söz konusu ülkelerde kullanıcılara sunulmasından daha sonra gerçekleşiyor.

Örneğin, ülkemizde bir süredir harita uygulamasının “Yakındaki” özelliğiyle haritada baktığımız alanda yer alan işletmeleri kategorilere göre arayabiliyorduk. Apple’ın sitesindeyse ülkemiz için bu özelliğin yeni eklendiği belirtiliyor.

Ülkemize yeni geldiği belirtilen bir diğer özellik de havalimanları için iç mekan haritaları. Daha önce Türkiye’deki hiç bir havalimanında kullanılamayan bu özellik artık ülkemizin 3 tane havalimanında mevcut. Bunlar:

  • Antalya Uluslararası Havalimanı (AYT)
  • İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (SAW)
  • İstanbul Uluslararası Havalimanı (IST)

olarak belirtiliyor.

Bu havalimanlarından Antalya ve İstanbul havalimanlarına baktığımda iç mekan haritalarının henüz kullanılamadığını gördüm, ancak Sabiha Gökçen için iç mekan haritaları düzgün bir şekilde çalışıyor.

Apple’ın güncellediği listeye 45 yeni havalimanı eklenmiş. Bunun dışında standart haritalar, yol tarifleri, yakındakiler gibi çeşitli özellikler onlarca yeni ülkede kullanıma sunulmuş. Bu listede ülkemizle ilgili kısımlarsa yalnızca Yakındaki özelliği ve havalimanlarındaki iç mekan haritaları.