iOS iPhone

Apple’ın Sonbahar Etkinliği 7 Eylül’de mi?

MacRumors‘un, Kodawarisan sitesine dayandırdığı haberine göre Apple geleneksel sonbahar etkinliğini bu sene 7 Eylül’de gerçekleştirecekmiş. Etkinlik geçtiğimiz senelerde 9 Eylül 2008, 9 Eylül 2009, 1 Eylül 2010 tarihlerinde gerçekleşmişti.

Bu seneki etkinliği diğerlerinden ayıran en önemli fark ise tabi ki de iPhone 5. Geçtiğimiz yıllarda yeni iOS sürümü ile birlikte WWDC’de tanıtılıp Haziran ayı içerisinde satışa çıkan iPhone’un çıkışı bu sene sonbahara kaldı. Bu yüzden eğer bu etkinlik dedikodusu doğruysa etkinliğin içeriği hala büyük bir soru işareti.

iPhone 5’in çıkış tarihi olarak bu zamana kadar hep Eylül ayı gösterilirken geçtiğimiz günlerde Ekimden önce çıkmayacağı söylentisi dolaşmaya başladı. Bu dedikodular göz önüne alındığında etkinlik için cihazlar açısından 3 seçenek var:

  • Apple bu etkinlikte iPhone 5’i tanıtır ve her zamanki gibi kısa sürede satışa çıkarır. Tabi ki iOS 5 güncellemesiyle birlikte.

  • Apple iPhone 5’i tanıtır fakat piyasaya çıkış tarihi olarak iOS 5 güncellemesiyle birlikte Ekim ayını gösterir.

  • Apple iPhone 5’ten hiç bahsetmez ve yalnızca yeni iPod’ları tanıtır.

Elbette hepimizin doğru olmasını istediği seçenek ilki. Apple’ın Eylül başında iPhone’u tanıtıp Ekim ayında satışa çıkarması ise pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Son seçenek içinse şöyle bir durum var, Apple iPod touch’ları daima iPhone’lardan sonra çıkardı  ve de özelliklerini o senenin iPhone’unun özelliklerine göre şekillendirdi (En son örnek olarak FaceTime, jiroskop vs.). Bu durumda eğer sadece bir iPod etkinliği düzenlenecekse bu etkinlikte iPod touch ile ilgili bir şey görmemiz de pek olasılık dahilinde değil.

Sonuç olarak bana göre etkinlikte ya iPhone 5 olacak ya da hiç bir yeni iOS cihazı olmayacak. Etkinlikle ilgili daha çok konuşulabilir ama tabi ki her şeyden önce Apple’ın davetiye göndererek bu etkinliğin doğruluğunu onaylaması gerekiyor.