iPhone

Apple Samsung’dan daha fazla sattı

Gartner’ın verilerine göre Apple 2014’ün son çeyreğinde Samsung’dan daha fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirdi ve dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi ünvanını ele geçirdi.

2014 yılının tamamına bakıldığında Samsung liderliğini korurken 4. çeyrekte az bir farkla Apple’a geçildi. Fark az olmasına rağmen dikkat edilmesi gerek başka bir nokta var, Apple’ın verileri sadece satışları içerirken Samsung’un verileri teslimatlardan oluşuyor, yani henüz satılmamış ama mağazalara gönderilmiş telefonlar da Samsung’un bu verilerine dahil.

Bu verilere göre Apple 2014’ün 4. çeyreğinde 74,8 milyon iPhone satmış, %20,4’lük pazar payıyla son çeyrekte akıllı telefon pazarının lideri olmuş. Samsung ise 73 milyon akıllı telefon ve %19,9 pazar payıyla ikinci olmuş. Yıl bazında ise Samsung 307,6 milyon cihaz ve %24,7 pazar payı ile lider, Apple 191,4 milyon iPhone ve %15,4 pazar payıyla ikinci.

Bu veriler Apple’ın, özellikle ekran boyutlarıyla öne çıkan, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile ne kadar doğru bir hamle yaptığının göstergesi. Bakalım Apple diğer çeyreklerde de liderliğini koruyabilecek mi?