Apple Watch iOS

Apple Watch hakkında detaylar açıklandı

Apple Watch hakkında aylardır merakla beklediğimiz ayrıntıları bugünkü etkinlikte öğrendik. Etkinliğin Apple Watch ile ilgili kısmının başı Eylül ayındaki etkinlikte gördüklerimizin tekrarı gibiydi.

Eylül ayından farklı olarak saatin daha fazla kullanıldığı bu kısım Apple Watch’taki Bakışlar ve Uygulamaların farkını daha iyi görmemize ve cihazın yetenekleri konusunda daha iyi fikir sahibi olmamıza yardımcı oldu. iOS 8.2 güncellemesiyle gelen Apple Watch iPhone uygulamasından kısaca bahsedildi. Bu uygulamanın içinde Apple Watch uyumlu uygulamaların bulunduğu bir App Store bölümü olduğunu gördük.

Apple Watch’ın tahmin edildiği gibi bir gün idare edecek pil ömrüne sahip olduğu açıklandı. Normal bir günde cihazın pil ömrünün 18 saat olacağı belirtildi. Bunun ardından Apple Watch Sport, Appl Watch ve Apple Watch Edition modellerinden, Apple Watch’ta kullanılan alüminyum ve paslanmaz çeliğin normale göre nasıl ve neden daha dayanıklı olduklarının anlatıldığı videolar gösterildi. Bununla birlikte uzay siyahı paslanmaz çeliğin ek işlemden geçirildiğinin belirtilmesi renkten dolayı bir fiyat farkı göreceğimizin habercisiydi. Apple Watch modelleri ve fiyatları şu şekilde:

  • Apple Watch Sport, 38mm 349$ / 42mm 399$

  • Apple Watch, 38mm 549$-1049$ / 42mm 599$-1099$

  • Apple Watch Edition 38mm 10000$-17000$ / 42mm 12000$-15000$

Apple Watch Edition’ın yüksek fiyatlarından da tahmin edilebileceği gibi Apple bu modelin sınırlı sayıda üretileceğini ve sadece belirli mağazalarda satışının gerçekleştirileceğini açıkladı.

Apple Watch için 10 Nisan’da ön sipariş alınmaya ve Apple Store’larda cihazı deneme fırsatı sunulmaya başlanacak, 24 Nisan’da ise gönderilmeye başlanacak ve satışa sunulacak. Maalesef Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağına dair bir bilgi yok. Nisan ayında Apple Watch’ın çıkacağı ülkeler şunlar: ABD, Almanya, Avustralya, Birleşik Krallık, Çin, Fransa, Hong Kong, Japonya, Kanada.