Apple TV Apple Watch Mac

Spring Forward etkinliğinden beklentiler

SpringForward

Apple Watch odaklı “Spring Forward” etkinliğine yalnızca saatler kaldı. Bugün gerçekleşecek etkinlikte neler görmeyi beklediğimizin üstünden geçmekte fayda var.

Apple Watch

İlk kez Eylül ayında tanıtılan Apple Watch’ın Nisan ayında satışa sunulacağı biliniyor. Cihazın piyasaya çıkışına bir ay kala gerçekleşecek bu etkinlikte farklı ülkelerdeki çıkış tarihleri, modellerin ve kayışların fiyatları ve pil ömrü gibi merak edilen ayrıntıların paylaşılması bekleniyor.

Başlangıç fiyatının 349$ olacağını biliyoruz, fakat bunun dışındaki fiyatlar konusunda birçok görüş bulunuyor. En düşük tahminler giriş modelleri için fiyatların Apple Watch Sport 349$, Apple Watch 499$, Apple Watch Edition 4999$ olacağı şeklinde. Açıkçası, özellikle paslanmaz çelik modeli için, bu tahminler bana da aşırı iyimser görünüyor. Yine de herkes kayışlarla birlikte fiyat aralıklarının genişleyeceği konusunda hemfikir.

Pil ömrü konusunda gelen son bilgiler saatin yoğun kullanımla 5 saat, normal kullanımla bir gün dayandığı yönünde. Pil ömrü hakkındaki ilk dedikodulara göre büyük bir gelişme kaydedilmiş olduğu düşünülürse yüksek ihtimalle Apple’ın açıklayacağı pil ömrü de buna yakın olacaktır, ayrıca güç tasarrufu modunu unutmamak lazım.

Etkinlikte Apple Watch ile ilgili en çok zaman ayırılması beklenen konu ise uygulamalar. Apple’ın uzun süredir geliştiricileri Cupertino’ya davet ederek geliştirilen uygulamalarla yakından ilgilendiği biliniyor. Bu sebeple Apple Watch’ın ilk çıktığı zamanlarda dahi çok fazla sayıda uygulamaya sahip olması ve bu uygulamaların bazılarından etkinlikte bahsedilmesi bekleniyor.

iOS 8

Apple’ın uzun süredir betada olan iOS 8.2 güncellemesini kullanıcılara sunması bekleniyor. iPhone’lara Apple Watch desteği getirecek bu güncellemenin şimdi yayınlanması potansiyel Apple Watch müşterilerinin iPhone’larının şimdiden saate hazır olması demek. iOS 8.2 güncellemesinin ayrıntıları geçen hafta sızmıştı.

Söylentiler

11 ve 13 inç MacBook Air

MacBook Air modellerinin 2014’deki ufak güncellemesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçti ve Intel, MacBook Air’larda kullanılabilecek yeni nesil Broadwell işlemcileri tanıttı. Şu sıralar zaten MacBook Air’ların yeni işlemcilerle güncellenmesi bekleniyordu. Bununla birlikte 13 inç MacBook Air’a ait olduğu iddia edilen ve cihazın özelliklerini gösteren ekran görüntüleri paylaşıldı.

Yeni 11 ve 13 inç MacBook Air’daki tek yeniliğin Haswell’den Broadwell işlemcilere geçiş olması, RAM ve kapasite seçeneklerinin aynı kalması bekleniyor. Apple, etkinlikte kısa bir süre ayırarak bu yeni modelleri duyurabilir ya da geçen sene de olduğu gibi sessizce çevrimiçi mağazasında yeni ürünleri satışa sunabilir.

13 inç Retina MacBook Pro

MacBook Air’ların aksine yeni 13 inç Retina MacBook Pro’ya dair bir dedikodu yok, fakat Intel bu cihazda da kullanılabilecek Broadwell işlemcileri tanıtmıştı. Buna karşılık 15 inç MacBook Pro’da kullanılması beklenen Broadwell işlemcilerden henüz ses yok.

Yeni 13 inç Retina MacBook Pro’ya dair elimizdeki tek ipucu cihazın gönderim süresindeki değişim. Apple’ın bu cihazı etkinlikte bahsetmeden sessizce çevrimiçi mağazasında satışa sunması olası.

12 inç Retina MacBook Air

Uzun zamandır dedikodularda rastladığımız cihazın bu akşam tanıtılma olasılığı bulunuyor, fakat son gelen bilgilere göre cihazın üretimi ikinci çeyrekte başlayacak ve bugün tanıtılmayacak.

Apple Watch’a etkinlikte ne kadar zaman ayrıldığına, Retina MacBook Air’ın fiyatına ve hitap ettiği kitleye göre bu akşam tanıtılma ihtimali hala mevcut, fakat bu cihazı WWDC’de görmemiz daha olası.

iPad mini

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın A8 çipi kullanan yeni bir iPad mini tanıtacağı şeklinde bir iddia ortaya atıldı. iPad mini 3 ve iPad mini 2 arasında çok az fark olmasına dayanan iddanın doğru olması beklenmiyor. Bu akşam iPad mini 4 görmesek bile Apple’ın iOS 9 tanıtımından önce ilk iPad mini’yi satıştan kaldırması olası.

iPad Pro

12 inç Retina MacBook Air gibi dedikodularda sıkça rastladığımız iPad Pro gibi bir cihazın bu etkinlikte tanıtılması beklenmiyor.

OS X

Apple’ın Mac için Fotoğraflar uygulamasıyla öne çıkan OS X 10.10.3’ün halka açık beta sürümünü yayınlayalı henüz bir hafta olduğu düşünülürse güncellemenin kullanıcılara bugün sunulması beklenmiyor, yine de Apple’ın bizi şaşırtma olasılığı bulunuyor.


Apple’ın “Spring Forward” özel etkinliği Türkiye saatiyle 19.00’da başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak. Canlı yayını Apple’ın sitesinden veya Apple TV’deki Apple Etkinlikleri kanalından takip edebilirsiniz.