iPhone

iPhone 6s Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

iPhone 6s’nin iPhone 6 ile benzer tasarıma sahip olması beklenirken donanım özellikleriyle fark yaratması bekleniyor.

Tasarım konusunda büyük değişimler beklenmese de yeni iPhone’larda Apple Watch Sport modelinde kullanılan ve standart alaşımlardan %60 daha sağlam olan Apple 7000 Serisi alüminyum alaşımının kullanılacağı söylenmekte.

iPhone 6s’nin 64-bit A9 çipine ve M9 yadımcı hareket işlemcisine sahip olması bekleniyor. A9 çipinin iPad Air 2’de kullanılan A8X çipi kadar güçlü olacağı söyleniyor. Ayrıca iPhone 5’ten beri kullanılan 1 GB RAM yerine iPhone 6s’de 2 GB RAM kullanılması bekleniyor.

iPhone 6 gibi NFC’ye sahip olmasına kesin gözüyle bakılan iPhone 6s’nin kamerasında çift lens, optik yakınlaştırma gibi büyük yenilikler beklenirken bu yenilikler arasında daha yüksek megapiksel bulunmadığı söylentileri var. Apple’ın yeni nesil iPhone’da kamera çıkıntısından kurtulurken fotoğraf kalitesini arttırması bekleniyor.

iPhone 6s’nin iPhone 6’ya göre daha gelişmiş bir Touch ID sensörüne sahip olacağı söyleniyor. Son dedikodulara göre Apple Watch’ın önemli özelliklerinden biri olan Force Touch iPhone 6s’de bulunabilir. Bu özelliğe yalnızca iPhone 6s Plus modelinin sahip olacağı da söylentiler arasında.

Güncelleme (9 Eylül 2015): Apple iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ı tanıttı.