iPad

iPad Air 3 dedikoduları

ipadpro

Apple geçtiğimiz sonbaharda iPad Pro ve iPad mini 4’ü tanıtırken iPad Air 2 en yeni 9.7 inçlik iPad modeli olmayı sürdürmüştü. Durum böyle olunca Apple’ın iPad Air 3 için 2016’nın sonbaharını beklemeyeceği ve yeni iPad’i Mart ayında düzenlenecek bir etkinlikte tanıtacağı dedikoduları çıktı.

9.7 inçlik yeni iPad’in sonbaharda tanıtılan iPad Pro’ya yakın özelliklere sahip olması bekleniyor. Hatta bu nedenle son dedikodular tanıtılması beklenen iPad’in iPad Air 3 olarak değil iPad Pro adı altında çıkacağını söylemekte. Bu durumda 13 inç ve 15 inç MacBook Pro gibi 9.7 inç ve 12.9 inç olarak iki farklı iPad Pro olacak. Eğer iPad Pro isimlendirmesi dedikodusu doğru çıkarsa Apple’ın iPad Air 2’nin satışına devam etmesi bekleniyor.

Cihazın, 4 hoparlörlü stereo ses sistemi, Smart Connector, Apple Pencil desteği, A9X işlemci ve LED flaşa sahip 12 MP iSight kameraya sahip olacağı ayrıca iPad Pro gibi 4 GB RAM’e sahip olabileceği söylenmekte. Sızıntılarda yeni iPad’in iPad Air 2’den 0,05 mm daha kalın ve 0,1 mm daha geniş olacağı da görülüyor. Söylentilerdeki özelliklerden A9X, 4 hoparlörlü ses sistemi, Apple Pencil desteği ve Smart Connector olasılığı en yüksek olanlar gibi görünmekte.

Bu iPad’in Apple Pencil desteğine kavuşması için ekranında da geliştirmeler yapılması gerekecek fakat büyük ihtimalle bu geliştirmeler yalnızca yenilenme hızı konusunda olacak ve ekranın çözünürlüğü aynı kalacak. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta bulunan 3D Touch özelliğinin ise henüz iPad’lere gelmeye hazır olmadığı söylenmekte.