Apple Watch

Apple Watch pazar payını kaybediyor

watch_kayislar_mart

Apple Watch 2’nin tanıtılmasından önce 2016’nın ikinci çeyrek raporları  yayınlandı. Buna göre Fitbit gibi temel giyilebilir cihazlar Apple Watch tarzı akıllı giyilebilir cihazların pazar payını ele geçiriyor. 2015’in aynı çeyreğine göre temel giyilebilir cihazlar pazar payını %48.8 arttırırken akıllı giyilebilir cihazlar %27.2 kayıpta. Apple bu düşüşe rağmen giyilebilir cihaz pazarında üçüncülüğü elde etmiş ve bu pazarda ilk beşte olup pazar payı kaybeden tek şirket olmuş.

Apple Watch’ın ilk olarak Eylül 2014’te tanıtıldığı, Nisan 2015’te satışa sunulup o tarihten sonra bugüne kadar yeni model tanıtılmadığı düşünülürse yaşanan bu pazar kaybını normal karşılamak gerekir. Hatta Apple’ın bu düşüşe rağmen tepelerdeki yerini koruması Apple Watch 2 ile tekrar pazarda üstünlük kuracağının göstergesi bile olabilir.

Apple’ın iPhone 7 ve Apple Watch 2 modellerini tanıtacağı etkinlik 7 Eylül’de Türkiye saati ile 20:00’de başlayacak ve Apple tarafından canlı yayınlanacak, ayrıca etkinlikte iOS 10, macOS Sierra, watchOS 3 ve tvOS 10 güncellemelerinin çıkış tarihlerinin de duyurulması bekleniyor.