Apple Watch

GPS çipine sahip ve suya daha dayanıklı Apple Watch Series 2 tanıtıldı

apple-watch2-swimming

Apple beklendiği gibi ikinci nesil Apple Watch’u tanıttı. Apple Watch Series 2 olarak adlandırılan yeni saatte GPS çipi bulunuyor. Buna ek olarak 50 metre suya dayanıklı olduğu söylenen saat ile yüzmek ve antrenman uygulamasını kullanarak yüzerkenki değerlerinizi de kaydedebilirsiniz.

GPS çipi sayesinde Apple Watch Series 2 yanınızda iPhone olmadan çıktığınız yürüyüşlerde, koşularda veya bisiklete bindiğiniz zamanlarda katettiğiniz mesafeyi, hızınızı ve temponuzu kaydeder. Antrenmanınızı tamamladığınızda iPhone’unuzdan gittiğiniz rotayı ve en hızlı olduğunuz bölümleri haritada görebilirsiniz.

Apple Watch Series 2 birinci nesile göre %50 daha hızlı S2 çipine sahip, bu çip aynı zamanda cihazın grafik  performansında da önemli bir artış sağlıyor. Apple Watch Series 2’nin ekranı ilk nesil Apple Watch’a göre 2 kat daha parlak (1000 nit), bu sayede parlak güneş ışınları bile saatinizi kullanmaya engel olamayacak, Apple bunun ürettiği en parlak ekran olduğunu belirtiyor.

Apple, Apple Watch Series 2’nin çift çekirdekli işlemcisini ilk nesil Apple Watch’a da ekledi ve S1P çipine sahip Apple Watch Series 1’i, ilk nesil Apple Watch’ın iyileştirilmiş sürümünü tanıttı. Apple, Apple Watch Series 1 ve Apple Watch Series 2 arasındaki farkı şöyle anlatıyor:

Apple Watch’un tüm özelliklerine sahip olmasının yanı sıra Apple Watch Series 1, çift çekirdekli yeni işlemcisiyle daha hızlı performans sunuyor. Sıçramalara karşı dayanıklıdır fakat su geçirmez değildir. Yani egzersiz yaparken, yağmurda yürürken veya ellerinizi yıkarken takıp kullanabilirsiniz ancak suya daldırmanızı önermiyoruz. Apple Watch Series 1, alüminyum kasa seçenekleri ve watchOS’un en yeni sürümüyle geliyor.

Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 1’in tüm özelliklerinin yanı sıra bazı ek özelliklere de sahip: 50 metreye kadar suya dayanıklı olması, yüzerken de saatinizi güvenle takabileceğiniz anlamına geliyor. Yerleşik GPS’i sayesinde, iPhone’unuz yanınızda olmasa bile hız, mesafe ve konum bilgilerini doğru biçimde sunuyor. Ve 2. nesil ekranı, Apple’ın bugüne kadar ürettiği en parlak ekran. Apple Watch Series 2; alüminyum, paslanmaz çelik veya seramik kasa seçenekleriyle geliyor ve watchOS’un en yeni sürümüne sahip.

Apple Watch Edition artık beyaz seramik kasadan ve bulut beyazı spor kordondan oluşuyor, 38 mm ₺4799, 42 mm ₺4999 fiyatlarıyla satılıyor. Apple Watch Series 2’nin Hermès ve Nike+ modelleri de bulunuyor.

Saatlerin Türkiye’deki başlangıç fiyatları şöyle:

  • Apple Watch Series 1
    • 38 mm: ₺1049
    • 42 mm: ₺1149
  • Apple Watch Series 2
    • 38 mm: ₺1399
    • 42 mm: ₺1499

Apple Watch Series 2, 9 Eylül’de ön siparişe açılıp 16 Eylül’de şu ülkelerde satışa sunulacak: ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, BAE, Birleşik Krallık, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Lüksemburg, Norveç, Portekiz, Porto Riko, Singapur, Tayvan, Yeni Zelanda. Apple Watch Series 1 de Apple Watch Series 2 ile aynı çıkış tarihlerine sahip olacak.