iPhone

iPhone 7 tanıtıldı

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı tanıttı. Yeni iPhone’lar çip, ekran, ana ekran düğmesi, kamera, kulaklık girişi gibi yenilik ve farklılıklarla karşımıza çıkıyor.

Yeni iPhone’larda bulunan A10 Fusion çipi iki yüksek performanslı ve iki yüksek verimli çekirdek olmak üzere dört çekirdekten oluşuyor. Yüksek performanslı çekirdeklerin iPhone 6’da iki kata kadar daha hızlı olduğu söylenirken yüksek verimli çekirdeklerinin diğer çekirdeklerin beşte biri kadar güç harcadığı belirtiliyor. Bu özellikler sayesinde bu çipi kullanan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus şimdiye kadarki en uzun pil ömrüne sahip iPhone olmuş. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile karşılaştırıldığında ortalama olarak iPhone 7 iki saat, iPhone 7 Plus bir saat daha fazla pil ömrüne sahip.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya dayanıklı ilk iPhone olma özelliğini taşıyor. IP67 derecesine sahip bu iPhone’lar su dökülmelerine, sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı durumda. iPhone 7’nin bu dayanıklılığa sahip olmasının sebeplerinin başında kulaklık girişinin kaldırılması ve ana ekran düğmesinin hareketli parçalardan kurtuluğ basınca duyarlı olması geliyor. Apple, kulaklık girişini kaldırdığı için iPhone’ların kutusundan Lightning bağlantılı EarPods ve Lightning – 3.5 mm kulaklık jakı adaptörü çıkacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri 2013’ten beri kullanılan ve neredeyse her sene farklı tonlarda karşımıza çıkan uzay grisinin yerine siyah ve simsiyah olmak üzere iki yeni renk seçeneğiyle geliyor. Simsiyah renk seçeneği diğer renklerin aksine parlak bir görüntüye sahip.

iPhone 7 modelleri %25 daha parlak ve daha geniş renk desteği bulunan Retina HD ekranlara sahip. Ayrıca iPhone 6s ile karşımıza çıkan 3D Touch özelliği de iPhone 7’de bulunuyor. iPhone 7 FaceTime kamerasının yanında yer alan alıcının aynı zamanda hoparlör olmasıyla birlikte stereo hoparlörlere sahip olmuş.

apple-iphone7

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın belki de en önemli yeniliği kamerası. iPhone 7, 12 MP, optik görüntü dengeleyici, altı bileşenli f/1.8 diyafram lens ve dört LED’li True Tone flaşlı kameraya sahip. iPhone 7 Plus’ta ise bu kameraya ek olarak 12 MP, f/2.8 diyaframa sahip telefoto kamera bulunuyor. Her iki model de 7 MP FaceTime kameraya sahip.

İkili kamera sisteminin en büyük getirisi 2 kat optik yakınlaştırma olacak. Ayrıca ilerleyen günlerde çıkacak bir güncellemeyle kamera uygulamasına gelecek “Portre” modu iPhone 7 Plus kullanıcılarının alan derinliği efekti ile arka plan flu portreler çekebilmesini sağlayacak.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte Apple 16 GB giriş kapasitesine elveda dedi. 32 GB, 128 GB ve 256 GB kapasite seçeneklerine sahip olacak cihazlardan iPhone 7 $649, iPhone 7 Plus $769’dan başlayan fiyatlarla ABD’de 9 Eylül’de ön siparişe açılıp 16 Eylül’de satışa sunulacak.