Apple Apple Watch iPhone

Apple Pay’in Japonya’ya açılmasıyla ilgili basın açıklaması yayınlandı

apple-iphone7

Apple, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte Apple Pay’in Japonya’ya açılmasıyla ilgili basın açıklamasını yayınladı.

Apple Pay, iPhone 7 ile birlikte Japonya’ya geliyor

iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch Series 2’nin desteklediği FeliCa, kullanıcılara ödeme yapmanın ve toplu taşımayı kullanmanın kolay, hızlı ve güvenli bir yolunu sunuyor.

SAN FRANCISCO ― 7 Eylül 2016 ― Apple, bugün iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch Series 2’nin, Ekim ayından itibaren Japonya’daki kullanıcılara, günlük hayatlarında yaptıkları tüm alışverişlerde ödeme yapmanın kolay, hızlı ve güvenli yolu Apple Pay’den yararlanma imkanı sağlayacağını duyurdu. Kullanıcılar JR East’ten Suica ile toplu taşıma araçlarını kullanabilecek, günlük alışverişlerin ödemesini yapabilecek ve mağazalarda, uygulamalarda ve internette tek bir dokunuşla kredi kartı veya hazır kartlarından alışveriş yapabilecekler. Apple, iOS 10’daki Harita uygulamasıyla Japonya’da da toplu taşıma desteği sunmaya başlıyor. Böylece, kullanıcılar Suica’ya özel fiyatlandırmanın da gösterildiği ücret ve güzergah bilgilerine doğrudan aygıtlarından kolayca ulaşabilecekler.

Apple Pay, Suica’nın geçtiği her yerde kullanılabilecek. Böylece kullanıcılar iPhone’larıyla günlük alışverişlerini anında yapabilecek, Suica veya toplu taşıma kartı satın alabilecek veya doldurabilecek. Japonya’nın büyük finansal markalarının da Apple Pay’i desteklemesi sayesinde, kullanıcılar ülkenin en büyük mağazalarından şehirlerindeki küçük dükkanlara, restoranlara ve en sevdikleri online mağazalara kadar birçok yerde Apple Pay ile alışveriş yapabilecekler.

“iPhone 7 sayesinde Japonya’daki müşterilerimiz de Apple Pay’in sunduğu büyüleyici deneyimi yaşayabilecekleri için son derece heyecanlıyız,” diyen Apple CEO’su Tim Cook şunları ekledi: “Apple Pay, doğrudan iPhone 7 ve Apple Watch Series 2’nizden Suica’yı kullanarak çok daha kolay ve pratik bir şekilde toplu taşımayla bir yere gidip gelmenize, tek bir dokunuşla istediğiniz karttan gizli ve güvenli bir şekilde ödeme yapmanıza ve daha fazlasına olanak vererek günlük hayatınızı baştan aşağı değiştiriyor.”

East Japan Railway’in CEO’su Tetsuro Tomita ise şunları söyledi: “Dünyanın en büyük taşıma operatörü JR East olarak Japonya’daki tüm müşterilerimize en iyi hizmeti sağlayabilmek için teknolojik yeniliklere büyük önem veriyoruz. Müşterilerimizin toplu taşımada, uygulamamızda ve Suica’nın kullanılabildiği mağazalarda Apple Pay’in sunduğu kolay ve güvenli ödeme yönteminden yararlanabilmesi amacıyla iPhone 7 için baştan aşağı yepyeni bir deneyim tasarladık.”

Japonya’da satılan iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch Series 2 modelleri, tüm Japonya’da her gün 160 milyondan fazla işlemde kullanılan FeliCa F Tipi NFC temassız ödeme teknolojilerini destekleyecek.

Ekim ayında Harita uygulamasında iOS 10 ile birlikte Japonya için toplu taşıma desteği sunulmaya başlandığında, Apple Pay kullanıcıları toplu taşımayla yapacakları seyahatin tamamı için tren, metro, feribot ve otobüsler dahil tüm güzergah seçeneklerini güncel tarife ve kalkış saati bilgileriyle birlikte iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch Series 2’lerinde görebilecek ve ödemeleri doğrudan aygıtlarından yapabilecekler. Apple Pay’e eklenmiş bir Suica kartınız varsa ve ücreti kartınızdaki bakiyeyi aşan bir rota planlıyorsanız, kartınızı doldurmanız gerektiğini belirten bir uyarı görüntülenecek ve aygıtınızdan kartınıza anında bakiye yükleyebileceksiniz. Kullanıcıların Japonya’daki karmaşık metro ağında yollarını kolayca bulabilmelerini sağlamak için özenle derlenmiş navigasyon yönergeleri de sunulacak.

Apple Pay; AEON, Credit Saison, JCB, Mitsubishi, UFJ, Nicos, Orient Corporation, Sumitomo Mitsui Card, Toyota Finance, UC Cards ve View Card gibi Japonya’daki kredi kartı harcamalarının dörtte üçünden fazlasını temsil eden birçok popüler kredi kartı ve hazır kartın yanı sıra KDDI, NTT Docomo and Softbank gibi operatörleri ve American Express, Mastercard, JCB, iD ve QUICPay gibi uluslararası ve yerel ağları da destekleyecek. Kullanıcılar, kartlarının sunduğu tüm ödül ve avantajlardan faydalanabilmeye devam edecekler.

Ekim ayından itibaren iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch Series 2 kullanıcıları Suica, iD veya QUICPay’in kabul edildiği tüm mağazalarda Apple Pay ile alışveriş yapabilecek. Bu da Japonya’nın en büyük ticaret firmalarında yapılan işlemlerin neredeyse üçte ikisini kapsıyor. Japonya’daki Apple Store’ların yanı sıra, Apple Pay ile ödeme kabul eden önemli perakende şirketleri arasında 7-Eleven, Circle K, Family Mart, Lawson, Ministop ve Sunkus gibi marketler; AEON, APITA ve PIAGO gibi süpermarketler; ENEOS ve Esso Mobil General gibi benzin istasyonları; BicCamera, Matsumoto Kiyoshi ve Uniqlo gibi perakendeciler; JapanTaxi ve Sukiya gibi çok sevilen yerel markalar bulunuyor.

Apple Pay ile ödeme kabul eden uygulamalarda ve web sitelerinde online alışveriş yapmak Touch ID ile bir dokunuş kadar kolay. Böylece artık uzun formlar doldurmaya veya gönderim ve fatura bilgilerini tekrar tekrar girmeye gerek kalmıyor. Kart numaranız gizli tutuluyor ve satışı yapan firma ile paylaşılmıyor. Japonya’da online alışverişlerde Apple Pay’i kabul eden markalar arasında BASE, Demae-Can, giftee, Jalan.net, JapanTaxi, minne ve Toho Cinema yer alıyor.

Apple Pay, uygulamalarda ve Safari’de yaptığınız alışverişlerin ödemesini yaparken iPhone 6 veya daha yeni modellerde, iPad Pro, iPad Air 2 ve iPad mini 3 ve daha yeni modellerde çalışır. Apple Pay’i 2012’de veya daha sonra piyasaya çıkan ve macOS Sierra yüklü herhangi bir Mac’teki Safari’de kullanabilir ve ödemenizi iPhone 6 veya daha yeni modellerle ya da Apple Watch ile onaylayabilirsiniz.

Güvenlik ve gizlilik Apple Pay’in en temel değerleridir. iPhone, iPad veya Apple Watch’unuz kaybolursa iPhone’umu Bul uygulamasıyla aygıtınızı Kayıp Modu’na geçirerek Apple Pay’i devre dışı bırakabilir, hatta aygıtınızdaki verileri tamamen silebilirsiniz. Apple Pay ile ödeme yapma özelliğini iCloud.com’dan da kapatabilirsiniz. Aygıtınızı kaybettiğinizde Suica’daki bakiyeniz kaybolmaz.

Apple Pay üzerinden kredi kartı veya hazır kartınızla ödeme yaparken kart numaralarınız aygıtta veya Apple sunucularında saklanmaz. Bunun yerine her aygıta benzersiz bir “Aygıt Hesap Numarası” atanır ve bu numara şifrelenmiş ve güvenli bir şekilde aygıtınızdaki Secure Element’te saklanır.