iPhone

Apple iPhone 8 için 160 milyon OLED ekran siparişi verdi

The Korea Herald’ın haberine göre Apple Samsung ile toplamda 160 milyon OLED ekran siparişi konusunda anlaştı. Son günlerde çıkan dedikodularda iPhone 8’in OLED ekran kullanılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Apple şu anda Apple Watch ve MacBook Pro Touch Bar’larında OLED ekran kullanmakta.

Apple, 2016 yılında Samsung’dan 100 milyon OLED ekran siparişi vermişti. Apple bu miktarı 4,3 milyar dolar değerinde 60 milyon  OLED ekran siparişi daha vererek toplamda 160 milyona çıkardı. Apple, şu anda kullandığı LCD ekranları LG Display, Sharp ve Japan Display gibi farklı şirketlerden almaktaydı, OLED pazarının %95’ine Samsung’un hakim olması nedeniyle Apple’ın başka alternatifi bulunmuyor.

Apple’ın yılda 200 milyon dolaylarında iPhone satışı yapması daha fazla OLED ekran siparişinin de geleceğini gösteriyor, Samsung’un da Nisan ayında tanıtılması beklenen Galaxy S8 modelinin 60 milyon gibi bir satış miktarına sahip olmasını hedeflediği düşünülürse aygıtlarında OLED ekran kullanmak isteyen rakip üreticileri zor bir yıl bekliyor.

iPhone 8’in OLED ekran, tamamen cam tasarım, kablosuz şarj gibi özelliklere ve 1000 doların üzerinde bir fiyata sahip olacağı düşünülüyor. Apple’ın daha az yenilik içeren iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerini tanıtması da bekleniyor.