iOS iPhone

iPhone 5’i kullanmaya devam edebilmek için iOS 10.3.4 güncellemesini yüklemek gerekiyor

Apple’ın 22 Temmuz 2019’da yayınladığı 10.3.4 güncellemesinin iPhone 5’lerin düzgün çalışmaya devam edebilmesi için 3 Kasım 2019’dan önce yüklenmesi gerekiyor.

2012 yılında ve daha öncesinde tanıtılan bazı iPhone ve iPad modellerinde GPS konum doğruluğuyla ilgili sorunların çözümü için bu yaz bir güncelleme yayınlanmıştı. 6 Nisan 2019 tarihinde bazı üreticilere ait GPS özellikli ürünleri etkileyen sorunun söz konusu Apple aygıtlarını 3 Kasım 2019’da Türkiye saati ile 03:00’te etkilemeye başlayacağı belirtiliyor.

GPS saat aktarımı sorununun çözümü için iOS 10.3.4 ve iOS 9.3.6 güncellemeleri Temmuz ayında yayınlandı.

iOS 10.3.4 sürümünün yüklenebildiği aygıtlar şunlar:

  • iPhone 5
  • iPad (4. nesil) Wi-Fi + Cellular

iOS 9.3.6 sürümünün yüklenebildiği aygıtlar şunlar:

  • iPhone 4s
  • iPad mini (1. nesil) Wi-Fi + Cellular
  • iPad 2 Wi-Fi + Cellular (yalnızca CDMA modelleri)
  • iPad (3. nesil) Wi-Fi + Cellular

Bu listelerdeki tüm aygıtların GPS özelliğinin düzgün çalışması için 3 Kasım’dan önce güncellenmeleri gerekiyor, ancak durum iPhone 5 için biraz daha farklı. iPhone 5’teki sorun eğer güncelleme yapılmazsa 3 Kasım 2019 tarihinden sonra App Store, iCloud, e-posta ve web gibi servislerin kullanılamamasına neden olacak.

Eğer 3 Kasım’a kadar güncellemeyi yapacaksanız güncellemeyi iTunes üzerinden, iOS cihazınızda Ayarlar –> Genel –> Yazılım Güncelleme menüsüne girerek ya da macOS Catalina veya daha güncel işletim sistemine sahip Mac’inizde Finder üzerinden yükleyebilirsiniz.

iPhone 5’in 3 Kasım 2019 tarihine güncellenmemesi durumunda kablosuz yazılım güncellemeleri ve iCloud yedeklemesi çalışmayacağı için iOS 10.3.4 güncellemesini yalnızca Mac ve PC kullanarak yükleyebileceksiniz.

Bu sorun GPS özelliği bulunmadığı için iPod touch’ları ve yalnızca Wi-Fi özelliği olan iPad modellerini etkilemiyor. Bu güncellemeleri alan modellerden daha yeni olan iPhone ve iPad modelleri de bu sorundan etkilenmemekte.