iPhone

Yeni iPhone SE modeli bugün tanıtılabilir

Uzun süredir hakkında söylentiler çıkan yeni iPhone SE modeli 9to5Mac‘in haberine göre bugün tanıtılabilir. Haberde telefonun ABD için en kısa zamanda ön siparişe açılacağı, ancak satışa sunulacağı tarihin belirsizliğini koruduğu belirtiliyor.

Şu anda ülkemizde 4999 TL başlangıç fiyatına sahip olan iPhone 8 modellerinin yerini alacağı söylenen yeni iPhone SE’nin bugüne kadar iPhone 9 ve iPhone SE 2 isimlerinden birini alacağı tahmin ediliyordu. Apple’ın ABD çevrimiçi mağazasında satılan Belkin ekran koruyucusunun adına iPhone SE için ibaresinin eklenmesiyle birlikte yeni modelin de yalnızca iPhone SE olarak adlandırılacağına artık kesin gözüyle bakılıyor.

İsimlendirme konusunu bir kenera bırakırsak yeni iPhone SE modelinin özellikleriyle ilgili şu ana kadar yapılan tahminler hala geçerli gibi görünüyor. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max modellerindeki A13 Bionic çipin bu iPhone’u özellikle artırılmış gerçeklik konusunda diğer modellere yaklaştırması ve uzun süreli yazılım desteğini mümkün kılması bekleniyor. Orijinal iPhone SE’de olduğu gibi yeni iPhone SE’nin de tek lensli arka kamerasının güncel modellerin ana kamerasıyla aynı özelliklere sahip olması bekleniyor ancak bu konuda net bir sızıntı ya da söylenti bulunmuyor. 3D Touch özelliğinin de bulunmayacağı 2020 model iPhone SE’nin bunlar dışında iPhone 8 ile aynı özelliklere sahip olması bekleniyor.

iPhone SE’nin Beyaz, Siyah ve (PRODUCT)RED olmak üzere üç renk seçeneğine sahip olacağı söyleniyor. Ayrıca Apple’ın beyaz silikon, siyah silikon, kırmızı deri, siyah deri ve gece mavisi deri kılıf seçeneklerini sunacağı tahmin ediliyor. iPhone 11 modeli için deri kılıf üretmeyen Apple’ın bu hamlesi garip dursa da iPhone SE’nin iPhone 8 ile aynı tasarımı kullanması bunu mümkün kılacaktır.

ABD fiyatının $399’dan başlayacağı düşünülen 2020 iPhone SE’nin 64 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç kapasite seçeneğine sahip olacağı söyleniyor. iPhone 8’in ABD fiyatı şu anda $449, ülkemizdeki fiyatıysa 4999 TL. Bu durumda yeni iPhone SE ülkemizde 4499 TL gibi bir başlangıç fiyatına sahip olabilir.