iPadOS Uygulamalar

iPadOS 14’te Xcode uygulamasını görebiliriz

iOS, watchOS tvOS ve macOS uygulamaları üretmek için yazılım geliştiriciler tarafından kullanılan Xcode uygulamasının iPadOS 14 ile birlikte iPad’lere gelebileceği söyleniyor. Bu iddianın sahibi son zamanlarda çok konuşulmaya başlayan Jon Prosser.

iPad’in profesyonel kullanıcılar için dizüstü bilgisayarların yerini alma ihtimali ne zaman konuşulsa kendi çalıştırdığı uygulamaları üretemediği sürece bu konuda başarısızlığa mahkum olduğu söyleniyordu. iPhone ve iPad’lerde kullanılan ARM tabanlı işlemcilerin yakında Mac’lerde de ana işlemci olarak kullanılmaya başlanacağı söylentileriyle birlikte Xcode başta olmak üzere Final Cut Pro gibi Mac’teki diğer profesyonel uygulamaların da iPad’deki yerini alacağı söylenmeye başladı.

Bu söylentilerin ardından iPad için Xcode uygulamasıyla ilgili konseptler de oluşturuluyor. iPadOS 13.4 ile birlikte izleme dörtgeni ve fare desteğine de kavuşan iPad’lerde konseptlerdeki gibi bir Xcode uygulamasının kullanılması gayet mümkün görünüyor.

Şu anda iPad için kodlama öğrenmeye yönelik Swift Playgrounds uygulaması bulunuyor, bu yüzden Apple’ın iPad için Xcode’u tanıtması da uzak bir ihtimal değil. Eğer Apple’ın böyle bir planı varsa Haziran ayında online olarak düzenlenecek olan WWDC20’de detaylı olarak karşımıza çıkacaktır.