iPhone

iPhone SE incelemeleri yayınlanmaya başladı

Geçen hafta tanıtılan yeni iPhone SE modeli 17 Nisan’da bazı ülkelerde ön siparişe açılmıştı, cuma günü 40’tan fazla ülkede satışa sunulacak olan iPhone için incelemeler bugün yayınlanmaya başladı.

İncelemelerde iPhone 8 tasarımı, 4.7 inç ekran, Touch ID’li ana ekran düğmesi gibi alışıldık özelliklerin yanına A13 çipinin eklenmesiyle $399 fiyata alınabilecek en iyi telefonlardan birinin ortaya çıktığı söyleniyor.

iMessage, FaceTime gibi iPhone’a özgü uygulamaları kullanmak isteyenler için iPhone SE’nin uzun bir süre güncellemeleri alacak olmasının da bu fiyat seviyesinde önemli bir avantaj olabileceği tahmin ediliyor. Tanıtılmasının üzerinden 4 yıl geçen birinci nesil iPhone SE’nin hala en güncel iOS sürümünü desteklemesinden dolayı ikinci nesil iPhone SE’nin de en az 4 yıl en yeni iOS güncellemelerini alacağı düşünülüyor.

iPhone SE’nin kameralarının düşük ışıkta kötü performans gösterirken bunun dışında yeterli olduğuna dikkat çekiliyor. Ayrıca video kaydı konusunda özellikle de aynı fiyat seviyesindeki rakiplerinden daha başarılı olduğu belirtiliyor.

Sonuç olarak en yeninin peşinden koşan teknoloji tutkunlarına hitap etmese de iPhone SE sıradan kullanıcılar için mantıklı bir seçim olabilir.

Marques Brownlee (MKBHD)
The Verge
UrAvgConsumer
iJustine
Engadget
Rene Ritchie
CNET
ben’s gadget reviews
Wall Street Journal
iPhonedo

Ülkemizdeki satış tarihi henüz belli olmayan yeni iPhone SE’nin fiyatları ise şöyle olacak:

64 GB ₺5299
128 GB ₺5749
256 GB ₺6599

iPhone SE’nin iPhone 11, iPhone XR ve eski iPhone’larla karşılaştırınca ne gibi artıları veya eksileri olduğunu merak ediyorsanız yaptığımız karşılaştırmalara göz atabilirsiniz: