Uygulamalar

Apple’ın da hesap açtığı TikTok 2 milyar indirmeyi geçti

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın da giriş yaptığı TikTok hızlı yükselişine devam ediyor. Sensor Tower TikTok uygulamasının App Store ve Google Play mağazalarında toplam 2 milyar indirmeyi geçtiğini tahmin ediyor.

Pandemi nedeniyle internette geçirilen vaktin yükseldiği zamanlarda TikTok en iyi çeyrek performansını göstermiş. 2020’nin ilk çeyreğinde 315 milyon indirme sayısıyla 2 milyar barajını aşmış. TikTok’un 1,5 milyar indirmeye ulaşmasının üzerinden de 5 ay geçmişti.

İndirme sayısı doğal olarak TikTok’un gelirlerini de artırıyor. Kullanıcıların TikTok’ta harcadığı toplam para 456,7 milyon dolara yükselmiş. Bu konuda en büyük pay 331 milyon dolar ile Çin pazarına ait. Çin’i 86,5 milyon dolar ile ABD takip ediyor. Onun ardından da 9 milyon dolarla Birleşik Krallık geliyor.

TikTok indirmelerinin %75,5’i olan 1,5 milyar indirme Google Play üzerinden gerçekleşmiş. App Store üzerinden gerçekleşen 495,2 milyon indirme de oran olarak %24,5 ediyor. TikTok’un gelirlerine bakıldığındaysa tam tersi bir tablo görülüyor. App Store’dan 435,3 milyon dolar gelir elde eden TikTok Google Play üzerinden yalnızca 21,4 milyon dolar gelir kazanabilmiş.