AirPods

AirPods Studio özellikleri detaylanıyor

Geçtiğimiz günlerde nasıl adlandırılacağı konuşulan AirPods Studio modeli hakkında şimdi de 9to5Mac kaynaklarına göre gelecek özellikler paylaşıldı.

Birinci ve ikinci nesil AirPods ile AirPods Pro modellerinin önemli bir özelliği olan kulağa takılı olduğunu algılayarak otomatik olarak içeriği oynatma veya duraklatma farklı bir şekilde AirPods Studio modelinde de karşımıza çıkacak gibi duruyor. 9to5Mac, bu kulak üstü kulaklığın baş ve boyun algılayabileceğini ve böylece kafa üstüne takılıyken içeriği oynatıp, çıkarıldığında veya boyna indirildiğinde içeriği duraklatabileceğini söylüyor.

Kullanım kolaylığı sağlayacak bir diğer özellikse kulak algılama. 9to5Mac’e göre AirPods Studio’daki sensörler sağ ve sol kulağı otomatik olarak algılayacak. Böylece kulaklığı ters takma gibi bir sorun AirPods Pro’da mümkün olmayacak ve taktığımız şekle göre sağ ve sol otomatik olarak ayarlanacak.

AirPods Studio modelinde de AirPods Pro’daki gibi aktif gürültü engelleme ve şeffaf mod bulunacağı belirtiliyor. Kulak çevresini kaplayan bir tasarıma sahip olacağı için AirPods Studio’daki gürültü engellemenin AirPods Pro’dan çok daha iyi çalışmasını bekleyebiliriz.

9to5Mac AirPods Studio’nun profesyonel kullanıcılar ön planda tutularak hazırlanacağını söylüyor. Bundan dolayı macOS, iOS ve iPadOS aygıtlarına bağlandığında özel ekolayzır ayarları kullanılabilir olacak.

9to5Mac, Bloomberg’in geçen ay duyurduğu bir özelliği de hatırlatıyor. Buna göre AirPods Studio’nun kulak çevresi yastıklarının iki farklı materyalden oluşacağı belirtiliyor. Bu materyallerden biri deri olacak, diğeri de spor kullanımına yönelik daha hafif bir materyal olacak. Kulak çevresindeki yastıkların manyetik bağlantıya sahip olup kullanıma göre kolayca değiştirilmesinin mümkün olabileceği söyleniyor.

Çeşitli kaynaklara göre AirPods Studio bu yıl tanıtılacak ve $349’a satışa sunulacak.