AirPods Studio
Bu hafta Apple’ın kulak üstü tasarıma sahip olacak kulaklığı ile ilgili iki önemli sızıntı geldi. İlk olarak Jon Prosser kulaklığın AirPods Studio adını kullanacağı ve $349 fiyata sahip olacağı bilgisini verirken Prosser’ın ardından 9to5Mac de kulaklıkla ilgili kaynaklarından öğrendikleri bazı özellikleri paylaştı.
Apple Glasses
Uzun zamandır devam eden Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğüyle ilgili dedikodular da bitecek gibi durmuyor. Ming-Chi Kuo Apple’ın gözlüğünü 2022’den önce göremeyeceğimizi söylerken Jon Prosser Apple Glasses’ın 2021 ortalarında tanıtılacağını düşündüğünü aktardı.
Yeni iPad modelleri
Uzun süredir beklenen iPad Pro güncellemesinin bu yıl gelmesinin ardından gözler daha ucuz olan iPad, iPad mini ve iPad Air modellerine çevrildi. Ming-Chi Kuo bu yılın ikinci yarısında ve 2021’in ilk yarısında daha büyük ekranlı ucuz iPad modellerini görebileceğimizi aktardı.
İsabetli tahminler yapan bir Twitter hesabıysa A12 çipli sekizinci nesil iPad modelinin bu yıl tanıtılacağını söyledi.
iPhone 12 detayları ortaya çıktı
YouTuber EverythingApplePro bu yıl tanıtılacak iPhone 12 modelleriyle ilgili bildiklerini paylaştı. 120 Hz ProMotion Ekran ve LiDAR tarayıcısı gibi iPad’de gördüğümüz özelliklerden bahseden EverythingApplePro’nun ardından Jon Prosser da beklenen dört iPhone 12 modeliyle ilgili ekran, RAM, tasarım, kapasite ve fiyat gibi özellikleri aktardı.
Eğer bu dedikodular doğruysa tanıtıma bu kadar uzun süre varken yeni iPhone modelleriyle ilgili en fazla bilgiye sahip olduğumuz yıllardan birini yaşıyoruz.
İkinci nesil AirPods yazılımı güncellendi
Apple, bu hafta ikinci nesil AirPods Pro için yeni bir firmware sürümü yayınladı. AirPods Pro güncellemesinin ardından gelen bu güncellemeyle satışı süren iki mevcut AirPods modeli de yine aynı firmware sürüm numarasına geçmiş oldu.