Apple

Apple Glass detayları paylaşıldı

Jon Prosser, Front Page Tech’in yeni videosunda son zamanlarda tekrar popülerlik kazanan Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü hakkında bildiği detayları paylaştı.

Apple AR gözlüğünün adı ne olacak?

Jon Prosser’a göre Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü Apple Glass adını kullanacak.

Apple Glass’ın fiyatı ne kadar olacak?

Genel olarak beklenen binlerce dolarlık fiyatların aksine Jon Prosser, kendisinin de şaşırdığı bir şekilde gözlüğün $499 fiyatıyla satışa çıkacağını belirtiyor. Numaralı gözlük kullananlar için ekstra ücret karşılığında numaralı cam kullanmanın da mümkün olacağı söyleniyor.

Şu anda konuşmak için çok erken olsa da bu durumda ülkemizdeki fiyatı 4000 TL’den başlayacaktır.

Apple Glass ne zaman tanıtılacak?

Geçen günlerde çıkan haberlerde Ming-Chi Kuo ve Jon Prosser Apple Glass’ın 2022 ve 2021 yıllarında tanıtılabileceğini söylemişlerdi.

Jon Prosser, videosunda bu konuda ayrıntı verdi ve Apple’ın asıl planının sonbaharda düzenlenecek iPhone 12 etkinliğinin sonunda Steve Jobs’ın meşhur “One more thing” sözüyle birlikte Apple Glass’ı tanıtmak olduğunu belirtti. Koronavirüs yüzünden bu etkinliğin bile nasıl bir şekilde düzenleneceği belirsizliğini koruyor.

Apple Glass’ın ilk tanıtımında basının mümkün olan en fazla katılımla etkinlikte bulunması istendiğinden Apple’ın bu tanıtımı 2021 yılına erteleyebileceğini söyleyen Jon Prosser Mart 2021’i işaret ediyor.

Apple Glass ne zaman satışa çıkacak?

Jon Prosser’a göre 2020 sonu veya 2021 başında tanıtıldıktan sonra Apple Glass’ın satışa çıkması aylar sürecek. Daha önceki ilk nesil Apple aygıtlarında da bu durum yaşanmıştı. Bu sürede hem Apple aygıtın satışa sunulabilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştiriyor, hem de geliştiriciler yeni aygıta hazırlanma şansına sahip oluyor.

Apple Glass satışı için Jon Prosser’ın beklentisi 2021’in son çeyreğinde ya da 2022’nin il çeyreğinde başlaması.

Apple Glass tasarımı nasıl olacak?

Jon Prosser Apple Glass prototipini görme şansına sahip olduğunu belirtiyor. Buna göre prototip plastikten yapılmış, ancak son ürünün malzemesinin değişme ihtimali yüksek. Üründe kablosuz şarj da bulunacağı söyleniyor, dolayısıyla malzeme buna uygun olacaktır.

Konseptlerin aksine Apple Glass tasarımının normal bir gözlüğe yakın olacağını belirten Jon Prosser çılgın bir tasarım beklemememiz gerektiğini söylüyor.

Apple Glass’ta kamera bulunmayacağı ve çerçevenin sağ üst kısmında yer alan LiDAR tarayıcısı sayesinde artırılmış gerçeklik deneyimi sunacağı belirtiliyor. Bu da 2020 iPad Pro modellerindeki LiDAR tarayıcısını daha anlamlı kılıyor. Jon Prosser, 2020 iPad Pro’larla birlikte iPhone 12 Pro modellerinde de bulunması beklenen LiDAR tarayıcısından elde edilecek verilerin Apple Glass’ın geliştirilmesinde kullanılacağını söylüyor.

Gözlüğün iki camının da ekran özelliği olacağı, bu ekranlardaki bilgilerin yalnızca gözlüğü takan kişinin görebileceği belirtiliyor. Bu ekranların çalışması konusunda sıkıntılara neden olduğu için ilk nesil gözlükte güneş gözlüğü seçeneği bulunmayacağı söyleniyor.

Jon Prosser, Apple Glass’ın Starboard adında bir arayüze sahip olacağı ve el hareketleriyle kontrol edileceğini belirtiyor.

Front Page Tech’in ilgili videosunu aşağıda bulabilirsiniz: