iOS iPadOS Uygulamalar

”Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor” hatası veri kaybı yaşamadan nasıl düzeltilir?

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 13.5 ve iPadOS 13.5 güncellemelerinin ardından kimi kullanıcılar uygulamaların açılmasını engelleyen bir sorunla karşılaştı.

Bazı uygulamaları açmaya çalışırken “Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor. Onu kullanmak için App Store’dan satın almanız gerekir.” uyarısıyla karşılaşan kullanıcılar için ilk önerilen çözüm söz konusu uygulamayı silip yeniden yüklemek olmuştu.

Uygulamaları iPhone’unuzdan sildiğinizde eğer iCloud veya başka bir şekilde yedeği tutulmuyorsa uygulama verileri de siliniyor ve geri getirilemiyor. Özellikle çeşitli oyunlardaki ilerlemelerini kaybetmek istemeyen kullanıcılar için veri kaybı yaşamadan bu sorunun nasıl çözülebildiğini anlatacağız.

  1. Ayarlar uygulamasını açın ve Genel’e dokunun
  1. iPhone Saklama Alanı’na dokunun
  1. Hata veren uygulamayı listede bulun ve uygulamaya dokunun
  1. Uygulamayı Kaldır düğmesine dokunun
  1. Uygulama kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra çıkan Uygulamayı Yeniden Yükle düğmesine dokunun

Eğer 4. adımdan sonra Uygulamayı Yeniden Yükle düğmesi görünmezse ana ekranda uygulamanın simgesine dokunarak da uygulamayı yeniden yükleyebilirsiniz.

Bu adımların ardından veri kaybı yaşamadan “Bu uygulama artık sizinle paylaşılmıyor.” sorununu çözmüş olacaksınız.

Bir Yorum Bırakın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: