AirPods

AirPods modellerine Ortam Işığı Sensörü eklenebilir

DigiTimes’ın haberine göre Apple AirPods modellerine ortam ışığı sensörü eklemeyi düşünüyor.

Önümüzdeki yıllarda çıkacak bir AirPods modelinde ortam ışığı sensörü bulunabileceğini söyleyen DigiTimes, bu sensörün üretiminin ASE Technology tarafından üstlenileceğini belirtiyor.

Ortam ışığı sensörü iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac’lerde ekran parlaklığını otomatik ayarlamak için kullanılıyor. Bu sensörün AirPods modellerinde ne amaçla kullanılacağı merak konusu.

Üzerinde durulan bir olasılık mevcut AirPods ve AirPods Pro modellerinde optik sensörlerle sağlanan kulağa takılı olup olmadığını algılama özelliği için ortam ışığı sensörünün kullanılması. Ancak söz konusu sensörün bu değişikliği mantıklı kılacak ne gibi bir fark yaratacağı bilinmiyor.

MacRumors’un bahsettiği bir diğer ihtimal ise ortam ışığı sensörünün kandaki oksijen seviyesini veya kalp atış hızını ölçmek için kullanılabileceği. Apple’ın AirPods’lara sağlık özellikleri ekleyeceği uzun zamandır konuşulan bir şey olduğu için bu olasılık mantıklı geliyor ancak mevcut AirPods modellerinin tasarımları bu özellikler için uygun olmayabilir.